AcasăEvenimentUMBLĂ MULT PE BANII NOȘTRI - Cornelia Negruţ, cel mai „plimbăreţ” deputat...

UMBLĂ MULT PE BANII NOȘTRI – Cornelia Negruţ, cel mai „plimbăreţ” deputat din Maramureş

spot_img

DISTRIBUIȚI

Deputatul ALDE de Maramureş, Cornelia Negruţ, a fost nominalizat printre deputaţii care au efectuat cele mai costisitoare deplasări în străinătate, bineînţeles făcute pe bani publici.

Astfel, potrivit unui material publicat de Mediafax, participarea la Summit-ul Forumului Global al femeilor din Parlamente 2015 (WIP), a costat Camera Deputaţilor 89.398 de lei, echivalentul chetuielilor de transport, cazare şi diurnă pentru șase zile, facilităţi de care a beneficiat o delegaţie formată din patru deputaţi. Din delegaţia parlamentară au făcut parte deputatul PSD Tamara Dorina Ciofu, deputatul independent Liliana Ciobanu, deputatul ALDE Cornelia Negruț, deputatul PNL Andreea Paul, plus un consilier parlamentar.

La întoarcerea din Mexic, Cornelia Negruţ a ajuns la o concluzie pe care a transmis-o alegătorilor printr-un comunicat de presă: „Avem nevoie de mai multe femei în Parlament și în structurile de conducere”.

„Deputatul ALDE Maramureș Cornelia Negruț a participat zilele trecute la Summit-ul Forumului Global al Femeilor din Parlamente 2015(WIP), care a avut loc în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico. Global Forum (WIP) este rețeaua globală de sex feminin a parlamentarilor la nivel național, inclusiv Parlamentul European, numărând în prezent aproximativ 9.000 de membre. Summit-ul din Mexic a fost organizat în scopul de a atrage atenția asupra necesității implementării unor proceduri de selecție care să ofere posibilitatea prezenței mai semnificative a femeilor în parlamentele naționale.

‘Forumul Global al Femeilor din Parlamente a evidențiat nevoile reprezentantelor sexului frumos de a-și îndeplini scopurile politice, prin comunicare, conexiune, comunitate. Discuțiile au vizat problematici multiple, de la forța de comunicare a femeilor-parlamentar, la identificarea unor noi comunităti de sprijin pentru femeile din politică de pretutindeni’, a subliniat deputatul ALDE Cornelia Negruț, într-un comunicat de presă remis joi.

La lucrările Forumului Global al Femeilor din Parlamente a participat și Viviane Reding, fost comisar european pentru Justiție, una dintre promotoarele a numeroase directive europene în sprijinul susținerii egalității de șanse în țările Uniunii Europene.

‘Doamna Viviane Reding a accentuat ideea creării unui grup de lucru comun la nivel european, care să întreprindă acțiuni concrete pentru stabilirea unei cote fixe ale femeilor pe listele eligibile pentru parlamentele naționale. Această soluție a fost agreată și de reprezentantele delegației României și am convingerea că vom reuși să constituim un asemenea organism și la nivel național. România are nevoie de mai mute femei în Parlament, deoarece, în prezent, suntem doar pe un neonorant loc 99 în lume, alături de Guinea-Bissau, în clasamentul mondial al reprezentării femeilor în parlamentele naționale. Pentru comparație, femeile sunt reprezentate în Parlamentul mexican în proporție de 39 la sută, față de 11 la sută în România, aceasta din cauza faptului în statul respectiv s-a impus un număr egal al candidaților bărbați și femei pe liste’, a mai declarat Cornelia Negruț.

‘Pentru o proporție echilibrată și mai apropiată de adevăr, România are nevoie de creșterea reprezentării femeilor la nivel politic decizional, fie în structurile alese, fie în cele executive. Acest deziderat nu se poate însă aplica fără o voință politică uniformă, fără un consens general al tuturor partidelor politice. Femeile din România merită introducerea prin lege a unei cote obligatorii pe listele electorale, de minimum 40%, pentru a crește posibilitatea accederii și implicării lor în viața politică”, a conchis deputatul ALDE Cornelia Negruț.

Menţionăm că datele aferente deplasărilor din noiembrie şi decembrie nu au fost făcute publice deocamdată de Camera Deputaţilor pe site.

Potrivit solicitărilor aprobate de Biroul Permanent, în lunile noiembrie şi decembrie ale anului 2015 aleşii au plecat în peste 40 de delegaţii, care au avut ca destinaţii ţări precum Georgia, Belgia, Cipru, Germania, Muntenegru, Serbia, Italia, Japonia, Suedia, Marea Britanie, Cambodgia, Rusia, SUA, Belarus, Israel.

ActualMM

foto arhivă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA