AcasăEvenimentPLEACĂ ÎN ZONE MAI CALDE - Leii de la fosta Gradină Zoo...

PLEACĂ ÎN ZONE MAI CALDE – Leii de la fosta Gradină Zoo Baia Mare vor ajunge în Africa de Sud (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Lidia, Lavinia, Petrică, Tarhon Big și Marin, foștii locatari ai Grădinii Zoologice din Baia Mare, petrec ultimele zile pe tărâm maramureșean. Petrică, Lavinia si Lidia, vor ajunge în Africa de Sud, la sanctuarul pentru feline mari LIOSNROCK. Și asta la 15 ani de stat după gratii. Transport este organizat de fundația VIER PFOTEN.

Venerabilii Petrică, Lavinia si Lidia s-au născut în captivitate, ca sute de alți semeni de-ai lor destinați să distreze publicul nesățios de la circ. Urmau să devină vedete ale circului Globus din Capitală, dar dresajul – care presupune corecții fizice și privare de hrană – nu le-a plăcut deloc tinerilor lei. Într-un moment de legitimă revoltă, Petrică și-a atacat dresoarea. Indezirabilul leu, alături de Lavinia si Lidia, a fost trasferat la Baia Mare în 2002, pentru a schimba penitența circului cu închisoarea de ciment de la zoo. Ani la rândul, mii de plătitori de bilet le-au admirat trupurile zvelte și blana pufoasă, uitând să-și pună fireasca întrebare ce caută un leu după gratii în loc să alerge în natură.

De-a lungul nesfârșiților ani petrecuți în celula strâmtă de la zoo, singura consolare a lui Petrică a fost viața alături de Lavinia. În 2003 au venit pe lume puii lor, Tarhon Big si Marin.
Pe 14 octombrie, întreaga familie va pleca în Africa de Sud, la sanctuarul pentru feline mari LIOSNROCK, cu un transport organizat de VIER PFOTEN. În câteva zile, cele 5 feline vor afla pentru prima oară cum e să pășești pe pământ, cum miroase iarba după ploaie și ce culoare are cerul african. Ca și până acum, ei vor împărți același spațiu, însă într-un țarc imens, în mijlocul naturii sălbatice, unde vor putea alerga după pofta inimii.

În grădinile zoo din România trăiesc în prezent 175 de feline mari, potrivit datelor oficiale. Cei mai mulți sunt lei (82), tigri (57) și jaguari (17), restul fiind lincși (12), leoparzi (4) și pume (3). 24 dintre aceste animale trăiesc în prezent în grădini zoo care și-au pierdut autorizația, precum ceLE DIN Craiova, Râmnicu Vâlcea, Turda sau Galați. În multe dintre aceste grădini, animalele sunt ținute în condiții mizere, în țarcuri foarte mici, fără un tratament medical de specialitate sau hrană adecvată.

Din 2007 și până astăzi, VIER PFOTEN a transferat la LIONSROCK 37 de lei și 5 tigri din România, proveniți din grădinile zoo sau din captivitate privată. (Informații Vier Pfoten)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA