AcasăAdministrațiePLATĂ CU CARD CONTACTLESS LA URBIS - Continuă revoluționarea transportului public în...

PLATĂ CU CARD CONTACTLESS LA URBIS – Continuă revoluționarea transportului public în comun din municipiul Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

PLATĂ CU CARD CONTACTLESS LA URBIS  Baia Mare intră din această lună în liga marilor orașe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Urbis și BCR

Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, este disponibilă începând din această lună în toate mijloacele de transport ale Urbis S.A.

„Vreau să vă anunț oficial că Municipiul Baia Mare a făcut azi primul pas către modernizarea societății de transport în comun Urbis SA. Baia Mare intră din această lună în liga marilor orașe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Urbis și BCR.

Implementăm o soluție modernă și rapidă de plată a contravalorii călătoriilor cu ajutorul cardurilor contactless, în toate mijloacele de transport ale societății Urbis. Astfel dăm posibilitatea cetățenilor să își achite costul contravalorii călătoriilor într-un ritm rapid, modern și, în același timp, ne orientăm spre modernizarea societății de transport care deservește municipiul Baia Mare și o bună parte din judetul Maramureș. Le mulțumesc în acest sens partenerilor nostrii de la BCR”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Primarul Cherecheș vrea din 2020 transport public în comun GRATUIT. Vom avea şi autobuze eco

Cu ocazia anunțului făcut despre posibilitatea plății cu cardul în autobuzele Urbis, primarul Cătălin Cherecheș a vorbit și despre alte noutăți care urmează și care sunt menite să vină în întâmpinarea cetățenilor. O astfel de noutate este că din 2020, transportul public în comun ar putea fi gratuit în Baia Mare.

Prin introducerea gratuității – într-un timp relativ scurt –pentru transportul în comun pe raza municipiului Baia Mare, dorim să descurajăm circulația cu autovehicule, să facem astfel încât cetățenii să fie tentați să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun. Asta înseamnă creșterea numărului de mijloace de transport în comun, respectiv, încă un lucru foarte important, timpul de așteptare trebuie să fie unul foarte scăzut și, bineînțeles, densificarea traseelor pe care le are Urbis în Baia Mare. Așadar, va fi un proiect pe care săptămâna viitoare îl vom lansa și îl vom supune aprobării în Consiliul Local, la inițiativa mea.

Urbis este o societate care se află în plin proces de restructurare și pentru care municipiul Baia Mare va solicita în mod oficial restrângerea activității de transport public doar la nivelul municipiului Baia Mare, a orașelor Baia Sprie și Tăuții Măgherăuș, respectiv a comunei Recea. E suficient faptul că băimărenii suportă toate pierderile pe care le are societatea Vital, nu e cazul să le suportăm și pe cele ale societății de transport prin activitatea derulată în afara Băii Mari. Cei din afara orașului vor avea gratuitate doar dacă își vor lăsa mașinile în parcările pe care le vom amenaja la intrările în oraș. În rest, stațiile vor fi schimbate, vom achiziționa 40 de autobuze eco și vom face un sistem Smart prin care fiecare călător să vadă în timp real unde se află fiecare autobuz accesând o aplicație care va merge pe orice mobil. Va fi inclusiv indicat timpul de parcurgere a distanței până la următoarea stație”, a spus Cătălin Cherecheş.

NU PLĂTEȘTI COMISION LA ACHIZIȚIA BILETULUI CU CARD CONTACTLESS

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Baia Mare, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport, în mediu deplin securizat. Călătoria achitată contactless nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente, respectiv 2,5 lei.

CUM PLĂTEȘTI CU CARDUL CONTACTLESS

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Baia Mare, a fost implementată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu Urbis S.A. și în colaborare cu Telekom Romania. Astfel, fiecare din cele 32 de autobuze ale societății locale de transport public dispune de validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Sistemul de plată contactless din cele 32 de mijloace de transport ale Ubis este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport.

Modernizarea bulevardelor, parcări supraterane, benzi dedicate autobuzelor și bicicletelor, trotuare reabilitate

Transportul în comun efectuat pe raza muncipiului Baia Mare va fi restructurat din temelii. Primarul Cătălin Cherecheș susține că în acest sens au fost dezvoltate proiecte care vizează  atât reamenajarea principalelor artere de circulație din municipiu, astfel încât să fie create  benzi dedicate exclusiv transportului în comun, cât și realizarea unor parcări de mari dimensiuni în zonele cheie ale orașului.

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le avem vizează reamenajarea tuturor bulevardelor din municipiu și introducerea liniilor dedicate de transport, respectiv crearea de benzi pentru biciclete și reconfigurarea trotuarelor. Ne gândim și la realizarea unor parcări de mari dimensiuni la iesirile importante din oraș, parcări în zone intens utilizate de către cetățeni din perspectivă economica, socială, respectiv zonele școlilor și cele unde sunt instituții publice. Parcările de pe marginea bulevardelor le vom desființa fiind provizorii și nelegale și le vom muta în spatele blocurilor. Bineînțeles că e nevoie de construirea și compensarea parcărilor în zonele din spatele blocurilor, unele chiar pe terenul folosit azi pentru garaje. Am realizat inventarierea a trei sferturi din garaje și am început să recepționez o parte din proiecte și, în mod transparent, acolo unde construim primele două parcări supraterane vom proceda la demolarea lor oferind proprietarilor un loc gratuit și o boxă pentru depozitare. Transformarea și reconfigurarea bulevardelor poate constitui un pas important pentru a pune pe harta orașelor cu adevărat prietenoase față de mediu și Municipiul Baia Mare”, a mai declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA