Acasăoameni noiPLÂNGERI PENALE - Rudele victimelor din Colectiv dau în judecată autoritățile statului

PLÂNGERI PENALE – Rudele victimelor din Colectiv dau în judecată autoritățile statului

spot_img

DISTRIBUIȚI

Rudele victimelor şi supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv anunţă constituirea unei asociaţii, în numele căreia vor face plângeri penale împotriva mai multor actuali sau fosşti oficiali pe care îi consideră vinovaţi de gestionarea proastă a tragediei din Colectiv. Printre cei vizaţi: fostul ministru Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat Raed Arafat şi mai mulţi manageri de spitale.

Asociaţia “Colectiv GTG 3010” are şapte membri fondatori şi este condusă de Eugen Iancu, tatăl unui tânăr de 22 de ani, Mihai Alexandru, mort în incendiul din clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015.

“Lumea nu ştie că sunt încă foarte mulţi răniţi grav, lumea nu ştiu că aceşti copii au nevoie de proteze sau operaţii estetice. Nu cerem pomană, nu ne interesează politica. Din punct de vedere administrativ s-a greşit enorm de către statul român”, a declarat, ieri, Eugen Iancu, citat de News.ro. Liderul asociaţiei mai spune că, în acest moment, “Colectiv GTG 3010” reprezintă interesele a peste 100 de victime din Colectiv.

Un alt membru fondator este Laurenţiu Istrate, tatăl unui tânăr decedat la 13 zile de la tragedie, omorât de o bacterie luată în spital.

“Am hotărât ca în urmă acestei nenorociri să nu mai stau deoparte. Vreau o schimbare în bine pentru ceilalţi copii. Cei care au greşit nu-şi asumă producerea tragediei”, a subliniat tatăl tânărului decedat.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că au fost minţiţi, victimile fiind infectate în spitale şi nefiind transferate la timp în unităţi medicale din străinătate, astfel murind 37 de oameni.

Rudele victimelor consideră că vinovaţi sunt cei care s-au opus imediat transferului răniţilor către alte spitale din Europa: fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, Raed Arafat şi managerii de spitale.

“Copilul meu s-a prezentat singur la spital şi după 10 zile era mort, învelit într o pătură de campanie. Încă avea funingine pe faţă. El nu a murit din cauza arsurilor. Medicii nu-şi asumă greşelile. Este adevărat, doctorii au muncit, dar au salvat vieţi?”, s-a întrebat liderul asociaţiei, Eugen Iancu.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.

Direcţia de Sănătate Bucureşti, spitalele unde au fost internate victimele, ISU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sunt cele patru instituţii care au intervenit necorespunzător în noaptea tragediei de la Colectiv, potrivit concluziilor raportului Corpului de control al primului ministru.

Sursa: rfi.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA