AcasăNews AlertPLÂNGERE - Consiliul Judeţean Maramureș, la un pas de dizolvare din cauză...

PLÂNGERE – Consiliul Judeţean Maramureș, la un pas de dizolvare din cauză că nu a validat doi consilieri liberali

DISTRIBUIȚI

PLÂNGERE Consiliul Județean Maramureș ar putea fi dizolvat după ce astăzi doi membri ai PNL Maramureș au depus plângeri.

PLÂNGERE Acestea vizează faptul că, deși aveau dreptul legal, nu au fost validaţi ca și consilieri județeni în urma rezultatelor obținute la alegerile locale din iunie.

Anunțul a fost făcut de președintele interimar al PNL Maramureș, Mircea Dolha.

„Mircea Man și Gheorghe Mihai Bârle au fost invalidați, deși legal aveau dreptul să depună jurământul în calitate de consilieri judeţeni.

Motiv pentru care votul a fost viciat, iar PNL prejudiciat prin faptul că cei doi aveau mandate din partea conducerii centrale a partidului să candideze în vederea obținerii unor funcții la nivelul conducerii Consiliului Județean.

Domnul Zetea a considerat însă că se află pe moșia dânsului și a decis să invalideze cele două persoane.

Ceea ce înseamnă că le-a oprit brutal unele drepturi. Acest lucru este extrem de grav, iar din acest motiv am depus astăzi (29 septembrie) la Consiliul Județean o plângere prealabilă, așa cum am depus și la Prefectura județului Maramureș.

Să vedem dacă a verificat legalitatea hotărârii de constituire a Consiliului Judeţean”- spune Mircea Dolha.

Dolha mai arată că „urmare a acestui demers juridic sunt toate șansele ca actualul Consiliu Județean Maramureș să fie dizolvat, să fie validați ulterior din nou toți consilierii și să se procedeze din nou la alegerea președintelui, respectiv vicepreședinților CJ”.

Citeşte şi PE SURSE – Șefa Inspectoratului Școlar Maramureș pe listele PSD pentru parlamentare?

„În acest sens cele două persoane mandatate de către partid au depus o sesizare la Instituția prefectului pentru a li se comunica modul în care s-a verificat legalitatea hotărârii de constituire a Consiliului Judeţean și s-a depus totodată și o plângere la Consiliul Județean Maramureș pentru a-și revoca hotărârea în contextul în care acesta este procedura legală. După parcurgerea acestor etape dacă situația nu se va rezolva există posibilitatea ca pe calea instanței această încălcare flagrantă a legii să fie corectată” – a declarat avocatul Olivia Gherman, membru PNL Maramureș.

Citeşte şi INSPECŢIE LA LUCRĂRI – Prefectul a verificat stadiul lucrărilor pe DN18B Rohia – Boiereni

Cât privește faptul că s-a așteptat trei luni până ca această problemă să fie sesizată, respectiv să se demareze procedurile care vizează corectarea ei, conducerea PNL Maramureș a lăsat să se înţeleagă că s-a așteptat mai întâi reacția celor în cauză și abia ulterior s-a luat atitudine.

C.A.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA