AcasăNews AlertPILAT DIN PONT - Zamfir Ciceu se „spală pe mâini” în cazul...

PILAT DIN PONT – Zamfir Ciceu se „spală pe mâini” în cazul unui eventual eşec al reabilitării aerogării

spot_img

DISTRIBUIȚI

Eventualitatea ca aeroportul băimărean să rămână tot ca în urmă cu două decenii şi să nu primească finanţare pentru a fi modernizat este tot mai aproape de realitate, astfel că autorităţile caută deja explicaţii pe care să le servească maramureşenilor nemulţumiţi de situaţie. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean spune că instituţia pe care o conduce a făcut „ceea ce ar fi trebuit să facă Consiliul Judeţean”.

„La aeroport, contractantul este Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Baia Mare. Activitatea sau, mă rog, ceea ce ar trebuit să facă Consiliul Judeţean, să ia măsurile preparatorii pentru ca acest proiect să se poată întâmpla. Şi după cum ştiţi, începând cu vara anului trecut am adoptat acele hotărâri privind delegarea Regiei Autonome pentru a realiza exproprierile necesare realizării proiectului, am şi făcut viramentele în contul Regiei pentru plata exproprierilor care constituie cheltuială eligibilă în măsura în care se face, după cum am şi plătit aproape în întregime ceea ce înseamnă contribuţia proprie în cadrul proiectului a Consiliului Judeţean”, a declarat Ciceu.

Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean în cadrul acelui proiect este de 1.200.000 de lei. La finele anului trecut au fost virate în conturile Regiei pentru a putea începe demararea lucrărilor în cadrul contractului de finanţare, respectiv până la 31 decembrie 2015, suma de 1.000.000 de lei.

“De aici încolo ce se va întâmpla, fazarea, extinderea duratei contractului de finanţare este o problemă care excede competenţei Consiliului Judeţean. Din punctul nostru de vedere am făcut toate demersurile şi s-au făcut toate demersurile pentru ca acest lucru să se întâmple însă este o decizie care se ia la nivel guvernamental. Ne dorim cu toţii ca această decizie să se ia, ca cele patru aeroporturi care sunt acuma în lucru şi care au beneficiat de contracte de finanţare până la 31 decembrie 2015 să primească această posibilitate de a executa lucrările cu finanţarea europeană până la 30 iunie. Dacă se întâmplă acest lucru, lucrurile se pot realiza”, a mai spus Ciceu.

În acest moment, lucrările la Aeroportul Internaţional Baia Mare sunt suspendate din cauza condiţiilor meteorologice dar şi a faptului că autoritatea de management nu a dat încă un răspuns cererii înaintate de RA Aeroport Internaţional Baia Mare de extindere a termenului de execuţie a lucrărilor până la data de 30 iunie 2016.

„Nu s-a luat încă o decizie. Sperăm ca în viitorul cel mai apropiat să existe o decizie la nivel guvernamental. Dacă nu, riscurile le cunoaşteţi, le-am expus încă din luna decembrie într-un mod total transparent în ce ne priveşte pe noi dar, vă repet, contractantul şi beneficiarul contractului de finanţare este o altă persoană juridică decât Consiliul Judeţean Maramureş, respectiv este RA Aeroport Internaţional Baia Mare.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA