Academicianul Solomon Marcus a murit joi dimineață. Informația a fost confirmată pentru Agerpres de Biroul de presă al Academiei Române.
Conform Wikipedia, Solomon Marcus (n. 1 martie 1925, Bacău – d. 17 martie 2016) a fost un matematician român de etnie evreiască [1], membru titular (2001) al Academiei Române. Deși domeniul principal al cercetărilor sale a fost analiza matematică, matematica și lingvistica computațională, a publicat numeroase cărți și articole pe diferite subiecte culturale, din poetică, lingvistică, semiotică, filosofie, sau istoria științei și a educației.
Solomon Marcus s-a născut la data de 1 martie 1925 în orașul Bacău. Părinții săi au fost croitori.După absolvirea studiilor liceale în orașul natal, a urmat cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității București. A obținut ulterior titlurile științifice de doctor în matematică și doctor docent.
După absolvirea facultății, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, de cărți ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale s.a. Cărțile sale au fost traduse în multe țări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România și care au fost traduse în mai multe limbi din Europa și nu numai și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. Opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.
Solomon Marcus a murit joi, 17 martie 2016, la Spitalul Fundeni din capitală.
Este fratele lui Marius Mircu și al lui Marcel Marcian.