spot_img
AcasăLifestylePiatra naturală - un material longeviv ideal pentru orice locuință

Piatra naturală – un material longeviv ideal pentru orice locuință

DISTRIBUIȚI

Ce este piatra naturala?

Când vorbim despre piatra naturala, ne referim la o serie de roci extrase din pământ, folosite de-a lungul a mii de ani ca materiale de construcție și accesorii decorative. Acestea pot include granit, marmură, calcar, travertin, ardezie, cuarțit, gresie, adoquin, onix, cât și multe altele. Acestea sunt mai mult decât simple roci – piatra naturală este selectată manual din cele mai bune și mai consistente surse pentru durabilitate și frumusețe.

Produsele din piatră naturală diferă prin compoziție, culoare și textură chiar și între piesele din aceeași sursă. Acest lucru este de obicei considerat un beneficiu, deoarece îi va oferi un design unic casei tale.

De ce ar trebui să folosesc piatra naturală la mine acasă?

Piatra naturală este apreciată datorită frumuseții sale distinctive, cât și pentru sentimentul de liniște pașnică pe care o creează, dar există și multe beneficii practice ale utilizării acesteia în amenajarea oricărei locuințe. Produsele din piatră naturală sunt mai durabile decât multe produse artificiale, adesea durând zeci de ani, cu o întreținere foarte mică. Cu acest material nu există griji cu privire la expunerea la substanțe chimice dăunătoare în casă sau eliberate în mediu.. De ce să investim timp și bani într-un aspect similar? Piatra naturală este adevăratul lucru pe care produsele artificiale încearcă să-l imite.

Cele mai utilizate tipuri de piatră naturală sunt granitul, marmura, calcarul, travertinul, ardezia, cuarțul, gresia și onixul. Fiecare diferă atât prin culori, model și design, cât și prin textură și durabilitate. Iată câteva dintre acestea:

Granit

Pentru eleganță și durabilitate fără întreținere, granitul este de neegalat. Rezistența și densitatea sa incredibilă fac din granit alegerea perfectă pentru lucrări structurale masive – pereți, monumente și suporturi. Deși este cea mai dură dintre pietrele structurale, varietatea uimitoare de culori bogate în minerale și modele naturale îi conferă și valoare ornamentală. Produsele din granit sunt ideale pentru pardoseli, blaturi, chiuvete și aplicații decorative exterioare.

Marmură

Premiată pentru stilul său etern, textura și lacul lucios, împreună cu o paletă bogată de culori frumoase, marmura are un loc în orice încăpere din orice locuință. Disponibilă în numeroase modele, marmura poate fi scapitată sau sculptată în multe feluri și, din acest motiv, este considerată una dintre cele mai versatile pietre decorative. Adesea văzută ca un simbol al luxului, marmura aduce un plus de stil și valoare chiar și proprietarilor de case cu buget redus, cu ajutorul tehnologiei moderne, care propune numeroase produse din marmură, cu un aspect inedit.

Travertin

Apreciat pentru aspectul său, travertinul adaugă un caracter bogat și distinctiv unei varietăți de proiecte de construcții interioare și exterioare. Modelele și efectele sale venoase s-au format prin apa de izvor fierbinte care percola prin calcar subteran. Când este utilizat pentru aplicații interioare, travertinul este adesea umplut cu ciment, mortar sau rășină și sigilat pentru a crea o suprafață netedă, rezistentă la pete.

Onix

O piatră translucidă cu o suprafață lucioasă, lustruită, onixul este compus din silice cristalină și strâns legată de agat, o piatră semiprețioasă. Adesea găsit în peșteri, onixul se formează prin curgerea lentă a apei de izvor reci și carbogazoase. Onyx este disponibil în nuanțe pastelate de galben, maro, verde, portocaliu și alb și este un material utilizat atât în amenajările interioare, cât și în cele exterioare.

Cuarţ

Cuarțul este o piatră strălucitoare, similară cu ardezia, cu o textură cu granulație medie și o durabilitate incredibilă. Conținutul mineral diferit creează numeroase variații de culoare, de la albul sedat, gri sau bej la nuanțe mai aventuroase de violet și roz. Cuarțul este utilizat pe scară largă pentru furniruri de pereți și plăci decorative. Textura sa naturală antiderapantă îl face un candidat perfect pentru pardoseli în interior și în exterior, inclusiv zone cu trafic intens și expunere la elemente.

Gresie

Cu o textură uniformă, o varietate atrăgătoare de culori și finisaje și o durabilitate rezistentă la intemperii, gresia este un material folosit de mii de ani pentru pereți, pardoseli și pavele. Ca și în cazul altor tipuri de roci, variațiile sale rezultă din compoziția minerală diferită, astfel că există un produs din gresie care se potrivește cu orice decor.

Calcar

Nuanţele moi ale calcarului sunt perfecte pentru stilurile de viață casual și confortabile de astăzi. Disponibile în nuanțe de bej moale și cafeniu, fie lustruit, fie lucios, produsele din calcar sunt ideale pentru băi, șeminee, blaturi și pardoseli în zone cu trafic redus, informale.

Astfel, piatra naturala oferă numeroase avantaje faţă de materialele clasice în ceea ce priveşte durabilitatea, întreținerea și aspectul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA