AcasăEvenimentPiatra: DN19 - Microbuz încărcat cu ţigări de contrabandă depistat de poliţiştii...

Piatra: DN19 – Microbuz încărcat cu ţigări de contrabandă depistat de poliţiştii de frontieră (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au descoperit şi confiscat peste 27.000 pachete cu ţigări de provenienţă pe care un cetăţean ucrainean le transporta cu un microbuz şi care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

Azi dimineaţă, în jurul orei 03.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, jud. Maramureş, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 19, pe raza localităţii Piatra, un microbuz marca Ford. Autovehiculul cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii era condus de către un cetăţean ucrainean.

În maşină, lucrătorii noştri au observat mai multe colete învelite în folie de culoare neagră, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autovehiculului împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea efectuării unui control specific. Drept urmare, au fost descoperite în interiorul microbuzului 55 de baxuri care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, marca Jin Ling.

Conducătorul auto, S. Ion de 23 de ani, din Ucraina, a declarat poliţiştilor de frontieră că a preluat microbuzul cu tot cu încărcătură (ştiind că în interiorul coletelor sunt blugi), de pe raza localităţii Remeţi, judet Maramureş, de la o persoană necunoscută. Acesta a mai declarat că pe traseu urma să fie contactat pentru a primi indicaţii unde trebuie să ducă microbuzul. În continuare, s-a trecut la inventarierea coletelor şi s-a constatat că acestea conţin 27.490 pachete ţigări.

Cetăţeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitatea de ţigări în valoare de aproximativ 244.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, microbuzul folosit în activitatea infracţională în valoare de 2.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA