AcasăAlteleEconomicPETIŢIE ONLINE PENTRU MODIFICAREA LEGII - Cei care refuză să lucreze ar...

PETIŢIE ONLINE PENTRU MODIFICAREA LEGII – Cei care refuză să lucreze ar putea rămâne fără ajutor social

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cei care refuză să lucreze ar putea rămâne fără ajutor social. Deputatul PNL Florin Roman a lansat o petiție online pentru a modifica legea venitului minim garantat astfel încât celor care refuză să lucreze să li se retragă ajutorul social.

Deputatul PNL spune că a i-a venit această idee după ce a văzut prezentate în mass media cazuri în care „beneficiarii de venit minim garantat se plimbă cu maşini de lux sau stau în conace”, conform Libertatea.

„În România, o formă de asistenţă socială pe care statul o oferă familiilor şi persoanelor singure este reprezentată de venitul minim garantat.

Acesta se întemeiază pe principiul solidarităţii sociale în cadrul unei politici naţionale de asistenţă socială”, se arată în textul petiţiei iniţiate de deputatul PNL Florin Roman, publicat pe site-ul PNL.

Florin Roman amintește că în prezent legea prevede că ”persoanele apte de muncă, ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă, şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii”.

Tot actuala legislație dă dreptul acestor persoane să refuze de 3 ori ocuparea unui loc de muncă. Din practică se constată că majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului.

În petiția sa, Florin Roman mai susține că „potrivit statisticilor de pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la nivelul lunii decembrie 2016 aveam ca număr de beneficiari de drepturi curente – 55.457, beneficiari suspendați la sfârșit de lună – 2.643.

Pentru luna aprilie 2017 statistica ne arată că avem ca număr de beneficiari de drepturi curente -243.006, beneficiari suspendați la sfârșit de lună – 17.712”.

Deputatul PNL mai susține că „politica în domeniul social ar trebui să fie orientată direct spre cei nevoiași și nu pentru cei ce doresc să eludeze statul.

Copiii trebuie să aibă dreptul de a învăța și poate nu e rea ideea de a îi obliga pe părinții beneficiari de ajutoare sociale să îi lase pe aceștia la școală sub sancțiunea de a fi privați de un drept social pe care statul îl acordă.

Totuși, un prim pas în acest sens consider că se poate face prin încetarea dreptului de a beneficia de venit minim garantat dacă refuză un loc de muncă”.

Sursa info Libertatea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA