AcasămodelePETIȚIE ÎN CLUJ – Peste 1.000 de cetățeni cer mutarea festivalului Untold...

PETIȚIE ÎN CLUJ – Peste 1.000 de cetățeni cer mutarea festivalului Untold în afara orașului

spot_img

DISTRIBUIȚI

PETIȚIE ÎN CLUJ   Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, consideră că beneficiile prezenței festivalului Untold în oraș sunt mai mari decât dezavantajele și că municipalitatea a luat măsuri pentru a diminua disconfortul produs cetățenilor de acest eveniment, el răspunzând astfel, miercuri, inițiatorilor unei petiții prin care se cere mutarea festivalului în afara orașului.

Respect punctele de vedere ale celor care au un alt punct de vedere, o altă perspectivă față de organizarea Untold. Consider, deocamdată, că punctele pozitive sunt încă mult mai multe pentru oraș decât cele negative și de aceea într-o comunitate trebuie să vedem dacă lucrurile bune trebuie menținute și să corectăm lucrurile negative și să vedem cum putem diminua impactul negativ pentru cei care nu sunt de acord. Beneficiile sunt mai mari decât dezavantajele și anul acesta am ținut și am avut grijă în organizare să diminuăm atât cât a fost cu putință disconfortul fără a-l elimina în totalitate, dar ca oraș încă apreciez, așa cum apreciază majoritatea clujenilor, că punctele pozitive sunt mai multe decât cele negative”, a spus Emil Boc, la finalul ședinței de Consiliu local, potrivit Agerpres.

O petiție online a fost lansată de un clujean, prin care se cere scoaterea festivalului UNTOLD, la care în acest an sunt așteptate peste 250.000 de persoane, în afara orașului, așa cum și alte evenimente muzicale, precum Electric Castle, se desfășoară în zone din împrejurimile municipiului Cluj-Napoca.

Nemulțumirea principală a inițiatorilor, susținută până în prezent de peste 1.000 de persoane, este aceea că timp de o săptămână — cât durează pregătirile și cele patru zile de festival — o bună parte din centrul orașului este închis. În această arie se află Parcul central al orașului, stadionul și Sala Polivalentă.

În textul petiției se precizează că aceasta nu este îndreptată împotriva organizării festivalului, ci împotriva locului în care se desfășoară.

Vrem să aducem în discuție locația pusă la dispoziția acestuia, care s-a făcut fără a ține cont de interesele tuturor clujenilor.(…) Revendicările cetățenilor Clujului țin de recâștigarea dreptului la oraș, iar marea lor nemulțumire constă, dincolo de gălăgie și restricționarea căilor de acces, în îngrădirea Parcului Central. (…) Dacă, din punct de vedere juridic, Stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă țin de domeniul privat al statului, Parcul Central ține de domeniul public, iar închirierea sa nu se poate face prin atribuire directă sau contract, fără o consultare publică prealabilă. Lăsând la o parte limbajul juridic, simbolic vorbind, acțiunea de îngrădire a Parcului reprezintă o privatizare a spațiului public și acapararea unui spațiu care aparține tuturor clujenilor — adică un atentat la drepturile cetățenilor săi”, se arată în comunicat.

Citește continuarea articolului, AICI.

Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA