spot_img
AcasăAdministrațiePESTE 40 DE UTILAJE ÎN PRIMA NOAPTE CU ZĂPADĂ ÎN BAIA MARE...

PESTE 40 DE UTILAJE ÎN PRIMA NOAPTE CU ZĂPADĂ ÎN BAIA MARE – Cătălin Cherecheș le-a adus aminte băimărenilor că orașul poate fi deszăpezit

DISTRIBUIȚI

PESTE 40 DE UTILAJE ÎN PRIMA NOAPTE CU ZĂPADĂ Prima ninsoare mai serioasă căzută în Baia Mare a fost un bun prilej pentru a fi verificat modul în care se va face deszăpezirea în Baia Mare și modul de funcționare a utilajelor ce vor acționa pe raza municipiului.

Primarul municipiului a verificat pe parcursul nopții de 4 spre 5 decembrie cum s-a acționat pe raza municipiului Baia Mare.

Fie că a fost vorba de utilaje, dar și de oamenii care au asigurat curățarea la nivelul podurilor și a trotuarelor, totul a funcționat conform planificărilor inițiale.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare: „ Am avut ocazia, personal, să monitorizez prima acțiune de deszăpezire din această iarnă, în municipiul Baia Mare.

Știu că băimărenii așteaptă cu teamă ninsoarea, după experiența administrativă dramatică de anul trecut, când eram suspendat într-un mod nedrept și abuziv din funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Avem, azi, un contract de deszăpezire cu reglementări și condiții foarte clare, cu un număr de utilaje corespunzător astfel încât iarna să redevină pentru băimăreni o bucurie, iar zăpada să o întâlnească pe pârtii, în zonele de agrement ale orașului, pe culmile dealurilor și mai puțin pe străzile din oraș.

Am dispus în seara zilei de luni prima intervenție cu caracter preventiv, dispersând material antiderapant pe arterele principale ale municipiului Baia Mare, iar spre miezul nopții, ninsoarea devenind abundentă, s-a decis ca toate utilajele aflate în bază într-un număr de aproximativ 40 să intervină la activități de pluguit, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și dispersia, în continuarea, a materialului antiderapant.

Pentru mine a fost un foarte bun exercițiu pentru a vedea care sunt vulnerabilitățile în desfășurarea activității de deszăpezire, având posibilitatea ca azi să reglăm deficiențele cu privire la coordonarea utilajelor, recunoașterea traseelor, cantitatea și calitatea materialului antiderapant și multe alte detalii pe care, într-un fel cu nerăbdare, am așteptat să le urmăresc și să le corectez, având în minte rușinea la care am fost supuși noi, băimărenii, anul trecut.

Îi asigur pe băimăreni că în acest an ne vom face datoria în respect față de oraș și față de lege”.

În total, în Baia Mare s-a acționat cu un număr de 29 utilaje dotate cu lamă și sărăriță, 5 tractoare, 3 bobcat-uri și 2 buldoexcavatoare.

De asemenea, pentru evitarea formării stratului de polei au fost împrăștiate 150 de tone de material antiderapant.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA