AcasăActualitateSocialPeste 24.000 pachete cu ţigări confiscate intr-o singura zi de politia de...

Peste 24.000 pachete cu ţigări confiscate intr-o singura zi de politia de frontiera (FOTO)

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în ultimele 24 de ore, peste 24.800 pachete cu ţigări, pe care mai multe persoane intenţionau să le introducă ilegal în ţară.

Sighetu Marmaţiei: Sofer prins cu tigariin portbagaj

Ieri, 8 aprilie 2014, o patrulă a poliţiei de frontieră, din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Ford, condus de Iosif B., în vârstă de 50 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. La controlul efectuat asupra maşinii, în portbagaj au fost descoperite două genţi în care se afla o catitate de ţigări, pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă. Astfel, autoturismul precum şi persoana în cauză a fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 1.320 pachete cu ţigări de provenienţă F. Rusă, în valoare de 11.700 lei. Drept urmare, conducătorul auto, Iosif B., este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Versantul Măgură: Contrabandisti fugariti de politia de frontiera

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au desfăşurat o acţiune, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, în jurul orei 20.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat pe versantul Măgură un grup de persoane care se îndreptau spre localitatea Rona de Sus, transportând colete voluminoase. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea celor în cauză, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite, în pădure. La cercetarea terenului, au fost descoperite opt colete ce conţineau cantitatea de 3.998 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 35.500 lei. În cauză se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Sighetu Marmaţiei: Soferita prinsa cu tigari rusesti de contrabanda

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune, pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în jurul orei 7.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control pe DN 18, un autoturism marca Volkswagen, condus de Laura V., în vârstă de 30 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş. La controlul efectuat asupra maşinii, au fost descoperite 12 colete cu ţigări. În urma inventarierii rezultând 7.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi F. Rusă, în valoare de peste 62.000 lei. Persoana în cauză, împreună cu autoturismul, a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Totodată autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Valea Vişeului: Focuri de arma dupa contrabandisti

Şi lucrătorii din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat mai multe persoane care au trecut râul Tisa din Ucraina în România transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece aceştia nu s-au supus, s-au executat, conform procedurilor legale, două focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin. La cercetarea terenului au fost descoperite 25 de colete, care conţineau cantitatea de 12.490 pachete cu ţigări în valoare de 111.000 lei. Şi în acest caz se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA