AcasăEvenimentPeste 11.000 pachete țigări de contrabandă confiscate

Peste 11.000 pachete țigări de contrabandă confiscate

DISTRIBUIȚI

În cadrul mai multor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat 11.480 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 105.900 lei., care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România. În data de 27 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuți au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, insa bărbații nu s-au supus si, astfel, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete voluminoase care conțineau cantitatea de 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 80.000 lei. În urma verificărilor a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracțională, aceasta fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 28 septembrie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet a depistat, pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, o persoană care descărca din portbagajul unui autoturism două colete voluminoase pe care ulterior le-a aruncat în afara părții carosabile. Polițiștii de frontieră au identificat persoana în cauză ca fiind Stelian S., în vârstă de 40 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Oamenii legii au luat măsura conducerii autoturismului și a bărbatului la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.300 pachete cu țigări de proveniență F. Rusă și Belarus, în valoare de 11.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. Tot lucrătorii din cadrul aceluiași sector, au observat ieri, în jurul orei 22.30, trei persoane care transportau de la frontiera de stat către interior mai multe colete voluminoase, pe care ulterior le-au încărcat într-un autoturism.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea in trafic a autoturismului în care se aflau trei persoane. La controlul efectuat asupra mașinii au fost descoperite mai multe genți în care se aflau 1.120 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 9.800 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În data de 29.09.2014, în jurul orei 02.00 s-a prezentat în PTF Halmeu, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Isztvan B., în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism  marca „Mercedes”. Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită, ascunsă în banchetele și în ușile autoturismului, cantitatea de 1.060 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de  4.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de  10.000 lei. Totodată,  autoturismul în cauză a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA