AcasăActualitateSocialPERIUȚA DE AUR – Faza pe unitate a avut loc la Grădinița...

PERIUȚA DE AUR – Faza pe unitate a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Miercuri,  25 februarie, copiii de la Grădinita cu Program Prelungit Nr. 8 din Baia Mare, au participat la concursul ,,Periuta de aur”-  faza pe unitate. Protagonistii concursului s-au pregatit constiincios pentru a raspunde intrebarilor tematice, alături de asistentul medical  Diana Crisan si  educatoarele grupelor.

Activitatea s-a desfasurat sub conducerea doctorului Pop Bogdan  de la Directia de Sanatate Publica Maramures si a directoare unitatii de invatamant Maria Lihet.

Finalistii concursul au fost< Nicolas Kover, Miriam Muresan, Luca Muresan, Gabriela Baban, Adrian Bancos, Ana Bob, Cristian Chira  si Maya Strebeli. Concursul se derulează în contextul activitatilor educative de educatie pentru sănătate si presupune cunostinţe teoretice si practice de igiena dentara aferente nivelului de v]rsta prescolară. Jurizarea a fost asigurată de specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş si SPAS Baia Mare si Asociatia Heidenroslein. La activitate au participat si dr. Doina Nastai -medic primar dentist si dr.  Alexandru Ilies  din partea Serviciului Public de Asistenta Sociala.

Parteneriat de 10 ani intre Asociatia Heidenroslein si unitatea de invatamant

“Educatia pentru sanatate contribuie  la formarea  personalitatii copilului, aceasta pun]nd bazele comportamentului igienic, copilul invata sa respecte regulile de igiena personala, sa fie ingrijit, sa respecte  un regim  rational de alimentatie, sa distinga comportamentele sanatoase de cele cu risc, sa respecte un program de viata echilibrat”, a precizat Maria Magdalena Payer, presedinta Asociatiei Heidenroslein. De instruirea copiilor s-au ocupat educatoarele Ana Rohian, Greti Maria Pop, Vestita Hidan si asistentul medical Diana Crisan. Actiunea s-a desfasurat in parteneriat cu Asociatia Heidenroslein, cu care institutia de invatam]nt are o colaboarre de 10 ani. Totodata, asociatia  a oferit si premiile care au constat in pachete ambalate  in pungi de textile, acestea fac]nd parte din proiectul ,,A fi sau a nu fi  sacosa verde”.

Anca Filip

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA