spot_img
AcasăEvenimentACTUALIZARE/ PERICOL PUBLIC ÎN BAIA MARE! - Roiul de albine de la...

ACTUALIZARE/ PERICOL PUBLIC ÎN BAIA MARE! – Roiul de albine de la Piața Izvoare, foarte agresiv. Ce spune un apicultor despre situație

DISTRIBUIȚI

PERICOL PUBLIC!  ActualMM.ro v-a prezentat ieri, în exclusivitate, cazul miilor de albine care roiau în zona Pieței Izvoarele din Baia Mare, punând în pericol trecătorii. Un cetățean, apicultor de meserie, ne-a trimis o imagine în exclusivitate cu roiul de albine, așezat în mijlocul sensului giratoriu de la Piață.

Cetățeanul curajos a luat situația în propriile mâini și, începând cu aseară, a încercat preluarea roiului. Din păcate, din cauza faptului că albinele erau extrem de agresive, nu l-a putut lua în totalitate.

Sunt apicultor. In jurul orei 14 am văzut roiul invartindu-se în mijlocul sensului giratoriu. Aseară m-am deplasat acolo pentru a vedea unde s-a așezat. Albinele erau foarte agresive și nu erau așezate compact, ceea ce m-a împiedicat să pot lua roiul în totalitate. În această după-masă le voi mai face o vizita. Roitul în această perioadă este o anormalitate. Dacă o familie de albine nu este tratată la timp și infestarea cu acarianul varroa este una mare, ele își părăsesc stupul și caută o alta casă”, a declarat Pop Vasile Daniel pentru ActualMM.ro

Din nefericire, deși este vorba despre un caz în care atât cetățenii cât și albinele sunt într-un real pericol, nimeni nu s-a sesizat.

Voi încerca să merg chiar și azi să examinez riscul pentru cetățeni și starea albinelor. Teoretic ar trebui sa fie liniștite. Decizia de a acționa a fost a mea, având în vedere că nu pot supraviețui fără ajutor. Nu mai au cules de nectar din natura, și ar muri de foame în scurt timp. În București câtiva apicultori au format o „Patrula Apicola Urbană” tocmai pentru a proteja cetățenii de eventuale atacuri și a salva albinele. Se pare că în viitor va fi nevoie și la noi. Acolo politia locala îi înștiințează pe acei apicultor. Sub găleata din imagine e o scobitura în piatră. Acolo s-au așezat. E un roi pe aproximativ 5 rame”, ne-a mai spus cetățeanul.

 

Actualizare:

Roiul de albine a fost, în cea mai mare parte, preluat de către apicultorul băimărean în urmă cu puțin timp. Potrivit acestuia, puținele albine care au mai rămas în sensul giratoriu nu mai sunt un pericol pentru cetățeni.

Îl felicităm pe Părintele Pop Vasile Daniel pentru spiritul civic de care a dat dovadă și modul în care a gestionat situația!

 

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA