AcasăActualitateSocialPERICOL PENTRU ROMÂNI - Unul dintre cele mai folosite medicamente a dispărut...

PERICOL PENTRU ROMÂNI – Unul dintre cele mai folosite medicamente a dispărut din cauza lui Boc

spot_img

DISTRIBUIȚI

PERICOL Un medicament intens folosit în România a dispărut de pe piață din cauza lui Emil Boc, iar foarte mulți oameni sunt acum în pericol.

PERICOL Este vorba despre Distonocalm, un medicament care dă dependență în condițiile unei utilizări îndelungate.

Mulți oameni care suferă de anxietate și nervozitate erau obișnuiți să ia acest tratament, iar acum sunt puși în situația să găsească o altă cale de vindecare, doar că nicio altă pastilă nu are același efect.

Implicarea lui Emil Boc

Nu se știe când Distonocalmul va apărea din nou pe piață. Compania producătoare a arătat că produsul a fost retras pe motiv că unul dintre derivații sai, ergotul, nu mai este indicat la nivel european. Bomba vine de-abia acum. Dosarul pentru noua formulă a fost depus la Agenția Națională a Medicamentului (ANM) spre evaluare încă din anul 2013, dar momentan nu se știe când vor avea acces pacienții români la noile pastile.

Cum s-a ajuns la această situație
În 2009, Emil Boc a „naționalizat” Agenția Națională a Medicamentului. Instituția se autofinanța, din taxele plătite de companii, iar guvernul avea nevoie de bani. Angajări nu s-au mai putut face, salariile au fost tăiate, investițiile abandonate. Din cauza salariale, personalul a fost nevoit să plece. Astfel, întârzierile în rezolvarea dosarelor au blocat tot sistemul, de la avizarea unui prospect la producția unor noi medicamente. Dacă Agenția ar fi funcționat la parametri normali, dacă Emil Boc nu ar fi „naționalizat-o”, dosarul de evaluare pentru Distonocalm nu ar fi zăcut prin sertare din 2013. Problema s-ar fi putut rezolva în maximum două luni. Vedeți mai multe aici.

Stocuri de Distonocalm

Distonocalmul se dădea chiar și pe sub mână, fără rețetă medicală, deși ea este obligatorie, fiind vorba de un medicament care dă dependență în condițiile unei utilizări îndelungate.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA