AcasăActualitateSocialPERICOL PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE – Căpușele au reapărut! Vezi la ce...

PERICOL PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE – Căpușele au reapărut! Vezi la ce simptome trebuie să fi atent

DISTRIBUIȚI

PERICOL PENTRU ANIMALELE DE COMPANIE  Proprietarii de câini au o grijă în plus în această perioadă: au reapărut căpuşele, care pot fi fatale pentru animalele de companie. Într-un parc din Capitală, medicii şi dresorii de câini i-au învăţat pe stăpânii patrupedelor cum să-i ferească pe căţei de îmbolnăvire. Iubitorii de animale şi-au luat notiţe şi despre cum să educe un câine, chiar dacă este luat de pe stradă.

Stăpânii câinilor de până la 7 luni şi-au dat întâlnire în parcul Crângaşi. În plus, cu câteva lecţii de dresaj, adoptarea unui câine pare mult mai uşoară.

Vlad Popescu, instructor canin: „Primul lucru pe care trebuie să îl facem cu orice căţel este să îi arătăm foarte clar că noi suntem cei care aducem recompensa. Noi nu aducem ceartă, noi nu suntem şefii, ci nişte oameni care avem recompensa. Iată, deja face un pas, deja vrea să ne urmărească. Din momentul ăla putem condiţiona această recompensare. Domnule, eu am această şpagă, dar tu eşti dispus să treci printre picioarele mele? Bravo, mă, ce băiat deştept! Super!

Medicii veterinari spun că deparazitarea căţeilor trebuie făcute lunar, pentru că toamna căpuşele reapar în iarbă, după o vară în care s-au ascuns de căldură. Parazitul transmis de căpuşe poate fi fatal câinilor pentru că intră în sânge şi distruge celulele roşii. Simptomele infestării: câinii devin apatici şi îşi pierd pofta de mâncare.

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA