AcasăActualitatePERICOL LA GRANIȚĂ: ATENȚIE MARAMUREȘENI! - O boală care poate duce la...

PERICOL LA GRANIȚĂ: ATENȚIE MARAMUREȘENI! – O boală care poate duce la deces și se transmite foarte ușor face ravagii în Ucraina

DISTRIBUIȚI

ATENȚIE MARAMUREȘENI! În Ucraina s-au înregistrat deja 20 de cazuri de difteria! Este o boală infecțioasă gravă, care poate duce la deces și care se transmite cu mare ușurință. Difteria s-a întors în Ucraina. Primele cazuri de boală periculoasă au fost înregistrate în regiunile Transcarpaților, Ternopil și Kiev, notează LIGA.net.

La începutul lunii august, la Khmelnitsky a fost raportat un posibil caz de infecție cu difteria. Fiica unui farmacist, în vârstă de 16 ani și care nu fusese vaccinată contra difteriei, a fost internată în spital. Acest caz ar fi trecut neobservat, însă până la jumătatea lui octombrie, 15 studenți ai Universității Naționale Uzhgorod, care au venit să studieze din India, au fost spitalizați cu suspiciune de difterie în regiunea Transcarpatia, scrie DCMedical.ro

Primul student bolnav, în vârstă de 23 de ani, are deja un diagnostic de difteria confirmat în laborator, a anunțat Centrul pentru Sănătate Publică din Ucraina. Drept urmare, medicii au examinat 123 de persoane care au intrat în contact sau ar fi putut intra în contact cu el. La universitate, cursurile au fost suspendate timp de 10 zile la trei facultăți – două medicale și stomatologice. Universitatea a cerut, însă, să se pună capăt discriminării: „Niciun medic sau oficial nu a confirmat faptul că studenții străini ar fi adus infecția din străinătate”.

Ultimele cazuri de difterie în regiunea Transcarpaților fuseseră înregistrate în 2011, după ce țara s-a luptat între 1991 și 1997 cu un focar greu de stăpânit.

La 24 octombrie 2019, la Kiev a fost descoperit un alt caz de difteria. Potrivit serviciului sanitar local, un elev în vârstă de nouă ani s-a îmbolnăvit. Nu se știe încă dacă era sau nu vaccinat. În școala nr. 303, unde copilul studiază, întreaga clasă a fost pusă în carantină. Clasa a fost curățat cu dezinfectanți, toți copiii au fost trimiși pentru consult medical. Copilul a avut contact cu 45 de persoane, inclusiv 36 de copii, conform sursei citate.

La 26 octombrie, un alt caz de difterie a fost confirmat de laborator, de data asta în regiunea Ternopil, la un bărbat în vâsrtă de 47 de ani. El a fost în contact cu trei persoane, inclusiv un copil. La reședința bărbatului s-a făcut deja dezinfecție.

O altă publicație din Ucraina, 112international, spune însă că sunt deja 20 de aczuri de difterie înregistrate, dintre care cinci au fost confirmate în laborator, în Luhansk, Khmelnytsk, Zakarpattia, Ternopil, și Kyiv.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul american pentru Bolile Transmisibile (CDC) recomandă celor care vor să călătorească în Ucraina vaccinarea inclusiv contra difteriei.

Mai multe despre difterie, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA