Acasăsinucidere maramuresPERICOL ÎN ŢARA VECINĂ - Efectivele de porci din Ungaria sunt amenințate...

PERICOL ÎN ŢARA VECINĂ – Efectivele de porci din Ungaria sunt amenințate de pesta porcină africană

spot_img

DISTRIBUIȚI

PERICOL ÎN ŢARA VECINĂ Ministerul Agriculturii din Ungaria a lansat vineri un avertisment cu privire la pericolul pestei porcine africane, după ce virusul a fost identificat la cadavrul unui mistreț descoperit la granița cu Ucraina, transmite MTI, notează Agerpres.

PERICOL ÎN ŢARA VECINĂ Ministerul subliniază că boala este extrem de periculoasă pentru porci domestici și mistreții sălbatici, aceasta fiind incurabilă.

Pesta porcină africană a fost descoperită în Europa pentru prima dată în 2014 și s-a răspândit foarte rapid în țările baltice, Polonia și Ucraina. O eventuală răspândire în Ungaria ar putea fi devastatoare pentru sectorul creșterii porcilor.

Ministerul Agriculturii precizează că Autoritatea veterinară a cerut tuturor crescătorilor de animale, vânătorilor și rezidenților să ia măsuri preventive pentru a se asigura că virusul nu se va răspândi în Ungaria.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

citeşte şi DEZASTRU PISCICOL – 40 de tone de pești au murit într-un iaz din Alba

Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecție la venirea în contact cu animalele sănătoase.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA