AcasăEvenimentSportPERFORMANTA – Echipa Romania este din nou Regina Europei la gimnastica feminin

PERFORMANTA – Echipa Romania este din nou Regina Europei la gimnastica feminin

DISTRIBUIȚI

Romania a castigat medalia de aur in proba pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica (feminin), dupa un concurs perfect, in care Larisa Iordache si celelalte fete au avut evolutii incantatoare. Gimnastica romaneasca este din nou la putere. La Sofia, fetele lui Bellu si Bitang au dominat competitia de la un capat la celalalt si au demonstrat ca ne regasim stralucirea in sportul pe care l-am dominat in ultimele decenii.
Am inceput concursul la sarituri, iar fetele noastre au reusit sa ia un avantaj de aproximativ jumatate de punct dupa doar primele exercitii.

Acest avantaj s-a pastrat si dupa paralele, pentru ca la barna sa ne desprindem la 3.6 puncte in fata Marii Britanii, ocupanta locului doi din acel moment.

Ultima proba in care am concurat a fost solul, care, prin traditie, defineste nivelul de performanta al gimnasticii din Romania, astfel ca nici de aceasta data nu am dat gres.

Romania a castigat astfel medalia de aur in proba pe echipe cu un punctaj total de 172.754, devansand Marea Britanie (170.633) si Rusia (169.329).

Performanta de aur cu trei debutante

Performanta gimnastelor din Romania este cu atat mai laudabila in conditiile in care Bellu si Bitang le-au aruncat in lupta pe junioarele Alina Stanila, Silvia Zarzu si Andreea Munteanu.

„In afara de Larisa Iordache, care a fost motorul echipei, si Diana Bulimar, celelalte sunt debutante la o editie majora. Este mult de munca, pana in toamna trebuie sa construim o echipa si mai puternica, pentru ca acolo (Campionatul Mondial – n.red.) ne vom intalni cu SUA si China. Urmeaza multa munca pentru Campionatele Mondiale din toamna”, a declarat Mariana Bitang, antrenor al lotului de gimnastica feminina.

Notele obtinute de sportivele noastre:

Sarituri: Larisa Iordache – 14.866, Alina Stanila – 14.666, Silvia Zarzu – 14.633

Paralele: Alina Stanila – 13.500, Diana Bulimar – 14.133, Larisa Iordache – 13.966

Barna: Diana Bulimar – 14.533, Andreea Munteanu – 14.933, Larisa Iordache – 14.700

Sol: Andreea Munteanu – 14.133, Diana Bulimar – 14.255, Larisa Iordache – 14.466

Aceasta este a saptea medalie de aur pe care Romania o castiga in proba de echipe la Europene, in toata istoria. Duminica, dupa ora 14:00, Larisa Iordache si Diana Bulimar vor concura in finalele pe aparate. Tara noastra mai are in palmares o medalie de bronz la Europenele de la Sofia, la junioare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA