AcasăEvenimentPercheziţii la Sighetu Marmatiei, urmăriri în trafic şi 50.000 pachete ţigări confiscate...

Percheziţii la Sighetu Marmatiei, urmăriri în trafic şi 50.000 pachete ţigări confiscate (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

În ultimele 24 de ore, în cadrul unor acţiunii desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 50.000 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Ţigările au fost descoperite în urma a două percheziţii domiciliare efectuate de către poliţiştii de frontieră, respectiv după o urmărire în trafic a unui microbuz care nu a oprit la semnalele regulamentare.

PERCHEZITII LA SIGHET
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au extins cercetările în cazul acţiunii de contrabandă depistată în data de 2 decembrie a.c. în care a fost reţinut cetăţeanul ucrainean K. Ivan, de 19 ani şi au fost confiscate 7.000 pachete ţigări. Astfel, ieri, 3 decembrie, începând cu ora 14.00, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Sighetu Marmaţiei, lucrătorii noştri au efectuat două percheziţii domiciliare, în două locaţii din municipiul Sighet.

La una dintre locaţii, poliţiştii de frontieră au descoperit 25 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, mărcile Viceroy şi Jin Ling. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane mobile, înscrisuri şi o staţie de emisie-recepţie. În urma inventarierii celor 25 de baxuri, s-a constatat că acestea conţin 12.500 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 112.000 lei. Tot ieri, în zona unde a fost reţinut cetăţeanul ucrainean, o echipă operativă a mai descoperit un colet cu 500 pachete ţigări, din acelaşi lot. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura reţinerii pe 24 de ore a cetăţeanului ucrainean K. Ivan, în vârstă de 19 ani, fiind dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Întreaga cantitate de ţigări, 20.000 de pachete, în valoare de aproximativ 180.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

Microbuz urmarit prin Sighetu Marmatiei
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au depistat în trafic, azi, dimineaţă, în jurul orei 02.30, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un microbuz marca Peugeot, cu numere de înmatriculare specifice Germaniei, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă. Şoferul maşinii nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră, demarând în trombă. Drept urmare, s-a trecut la urmărirea microbuzului, iar după aproximativ 2 km, pe o stradă din Sighet, s-a reuşit blocarea acestuia, moment în care conducătorul auto a încercat să fugă, însă a fost reţinut imediat de lucrătorii noştri. În interiorul maşinii, au fost descoperite 59 de baxuri învelite în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări. În urma inventarierii celor 59 colete, s-a constatat că acestea conţin 29.339 pachete ţigări, marca Jin Ling, în valoare de peste 264.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Şoferul, cetăţeanul român R. Daniel, în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
De asemenea, microbuzul, marca Peugeot, în valoare de 27.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA