AcasăActualitate112PERCHEZIȚII ÎN ZLATNA – Două angajate CEC Bank, acuzate că au furat...

PERCHEZIȚII ÎN ZLATNA – Două angajate CEC Bank, acuzate că au furat bani din conturile clienților

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIȚII ÎN ZLATNA  Polițiștii efectuează vineri patru percheziţii domiciliare în județul Alba, în cazul delapidării de la CEC Bank din Zlatna. Două angajate sunt acuzate că au furat bani din conturile clienților. Prejudiciul creat este de peste 3.200.000 lei.

Angajatele agenției bancare din Zlatna, surori, sunt acuzate că, în perioada 2012-2016, și-au însușit sumele de bani depuse de clienții băncii în conturile personale de depozit. Mai exact, cele două „i-ar fi indus în eroare pe unii clienți ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operațiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însușindu-și banii și eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor și au fost introduse în circuitul bancar”, transmite IPJ Alba.

În urma acțiunilor celor două angajate, 108 persoane au fost păgubite. În paralel cu ancheta polițiștilor, reprezentanții băncii derulează o anchetă internă la agenția Zlatna, după ce mai multe persoane susțin că au rămas fără bani în conturi. În cazul în care acuzațiile se vor dovedi,  instituția îi va despăgubi pe clienții afectați.

„CEC Bank cunoaște situația creată la agenția Zlatna, județul Alba și este în curs o anchetă internă. Banca oferă tot sprijinul autorităților în acest caz, iar în situația în care acestea vor dovedi implicarea salariaților sucursalei în astfel de acte, Banca va lua măsurile care se impun, inclusiv de despăgubire a clienților afectați”, au declarat, la sfârșitul lunii august, reprezentanții băncii.

Cele două angajate cercetate pentru delapidare și înșelăciune sunt surori.

 

Sursă

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA