Acasă sinucidere maramures PERCHEZIȚII ÎN FRANȚA – Casa candidatului la președinție, vizată de ofițeri

PERCHEZIȚII ÎN FRANȚA – Casa candidatului la președinție, vizată de ofițeri

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIȚII ÎN FRANȚA  Locuinţa cuplului Fillon, a fost verificată de ofiţerii Biroului pentru Combaterea Corupţiei şi a Infracţiunilor Fiscale. Aceştia au făcut percheziţii cu privire la acuzaţiile aduse prezindenţiabilului Les Republicans, transmite Le Parisien.

Potrivit primelor informaţii, aceste percheziţii au avut loc în prezenţa celor trei judecători de instrucţie însărcinaţi să ancheteze suspiciunile de ”deturnare de fondurilor publice” şi ”trafic de influenţă” cu privire la angajarea fictivă a lui Penelope Fillon ca asistentă parlamentară în Senatul Franţei. Aceste percheziţii au avut loc la primele ore ale dimineţii, însă procurorii nu au transmis nicio informaţie. François Fillon a susţinut că rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale, în timp ce urmează să fie inculpat în dosarul presupusei angajări fictive a soţiei sale.

„Nu voi ceda, nu mă voi retrage… voi merge până la capăt”, a declarat candidatul Les Républicains. De asemenea, prezidenţiabilul dreptei franceze a denunţat un adevărat ”asasinat politic”.

Săptămâna trecută, procurorii francezi au cerut în instanţă deschiderea unui dosar cu privire la presupusele angajări fictive făcute de către prezidenţiabilul dreptei de la Les Republicans, Francois Fillon. Acesta este acuzat că şi-a plătit cu până la 900.000 de euro soţia, însă aceasta nu a muncit niciodată, iar aceste angajări fictive ar putea să se extindă şi la nivelul celor doi copii ai săi.

Anterior, procurorii au declarat că vor continua ancheta cu privire la scandalul Fillon, care a pierdut considerabil în sondajele de opinie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa. Francois Fillon a dezminţit toate acuzaţiile care i se aduc cu privire la angajarea fictivă a soţiei sale, Penelope, scrie Vocea.biz.

Jurnaliştii francezi au susţinut începând cu 25 ianuarie că fostul prim-ministru conservator şi-a plătit soţia cu mii de euro pentru a lucra ca asistentă parlamentară şi colaboratoare la o revistă literară, însă toate angajările aceteia sunt fictive. Penelope Fillon ar fi primit peste 900.000 de euro ca urmare a celor două angajări fictive. Iniţial, suma vehiculată era de 500.000 de euro. François şi Penelope Fillon au fost deja audiaţi separat la sediul Grupului de Intervenţie Regională (GIR) de la Versailles, de către poliţişti din cadrul Biroului central pentru luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare (OCLCIFF).

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA