spot_img
AcasăEvenimentPERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE - Gruparea care închiria mașini cu acte false...

PERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE – Gruparea care închiria mașini cu acte false și apoi le fura, destructurată

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIȚII ÎN BAIA MARE  În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au efectuat trei percheziţii la domiciliile membrilor unei grupări specializate în comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Trei membri ai grupării au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Un al patrulea membru se află deja în arestul poliţiei.

Este vorba despre patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 41 de ani, toţi din judeţul Maramureş, care sunt bănuiţi de comiterea a cinci înşelăciuni pe raza judeţelor Maramureş, Hunedoara, Braşov şi Cluj.

În fapt aceştia ar fi închiriat autoturisme de la societăţi comerciale de profil, prin utilizarea unor documente false, după care ar fi dezactivat GPS-ul instalat pe maşini şi apoi le-ar fi comercializat unor terţe persoane sau unor societăţi de dezmembrări auto. Prejudiciul total estimat este de aproximativ 70.000 de euro, contravaloarea celor cinci autovehicule sustrase, recuperat parţial de poliţişti, până la această dată.

Pentru destructurarea grupării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale, precum şi de suportul analitic al Biroului de Analiză a Informaţiilor Maramureş, de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş şi al colegilor din mai multe judeţe.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe.

Cert este că, deși gruparea a fost destructurată, un membru al rețelei fiind după gratii de aproximativ o lună, mașina marca Mercedes GLK a firmei de închirieri RentRapid din Baia Mare nu a fost găsită nici până azi. Asta deși mașina era dotată cu nu mai puțin de trei sisteme GPS, fiind probabil și ultima victimă a rețelei infracționale.

Proprietarul RentRapid, patronul băimărean Arpad Halasz, oferă acum o recumpensă de nu mai puțin de 1.000 de euro celui care are informații despre locul în care se află mașina.

ActualMM

 

Citește și:

A FOST PRINS! – Hoțul care a furat o mașină închiriată din Baia Mare a fost găsit de polițiști

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA