AcasăActualitate112PERCHEZIȚII DIICOT – Șapte traficanți de etnobotanice, arestați

PERCHEZIȚII DIICOT – Șapte traficanți de etnobotanice, arestați

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIȚII DIICOT  Şapte persoane au fost arestate preventiv, iar cinci au fost plasate sub control judiciar, după ce poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de etnobotanice. În urma a 16 percheziţii desfăşurate la locuinţele membrilor grupării, poliţiştii au descoperit şi ridicat diferite cantităţi de materie vegetală – vrac şi ambalate în pliculeţe pentru vânzare, cântare electronice, peste 10.000 de lei şi 700 de euro, telefoane mobile şi aparatură IT.

Potrivit DIICOT,  la data de 8 mai, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cei ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut 16 percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti, fiind vizaţi membrii unui grup infracţional organizat, implicat în traficul de substanţe noi cu efecte psihoactive (etnobotanice).

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat diferite cantităţi de materie vegetală (vrac şi ambalate în pliculeţe pentru vânzare), cântare electronice, bani (peste 10.000 de lei şi 700 de euro), telefoane mobile şi aparatură IT, scrie News.ro.

Totodată, la un imobil au fost găsite şi ridicate 450 de pachete de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii au pus în aplicare 17 mandate de aducere, iar alte 50 de persoane au fost conduse la audieri. Potrivit sursei citate, 12 persoane au fost reţinute, dintre care şapte au fost arestate preventiv, iar faţă de cinci a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Cauza este instrumentată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, suportul de specialitate fiind asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost făcută cu sprijinul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploieşti.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA