AcasăActualitate112ACTUALIZARE/PERCHEZIŢII ÎN BUCUREŞTI ŞI 22 DE JUDEŢE - Caz de evaziune cu...

ACTUALIZARE/PERCHEZIŢII ÎN BUCUREŞTI ŞI 22 DE JUDEŢE – Caz de evaziune cu prejudiciu de 29 de milioane de euro

DISTRIBUIȚI

PERCHEZIŢII ÎN BUCUREŞTI ŞI 22 DE JUDEŢE Anchetatorii fac, joi, peste 50 de percheziţii în Bucureşti şi în 22 de judeţe.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate, prejudiciul fiind de aproximativ 29 de milioane de euro.

Surse judiciare spun că sunt ridicate documente şi de la reprezentanţe ale Mercedes şi Toyota, scrie News.

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea.

Sunt vizate sedii sociale şi puncte de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Vor fi ridicate înscrisuri de la 44 de firme importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate emise de societăţile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor.

În urma cercetărilor s-a stabilit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferenţa dintre cantităţile corespunzătoare obligaţiilor anuale de gestionare şi cantităţile de uleiuri uzate gestionate.

Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

Surse judiciare au declarat că vor fi ridicate documente şi de la reprezentanţa Mercedes din Voluntari şi de la reprezentanţa Toyota din Pipera.

 

Actualizare:

Ca urmare a solicitărilor efectuate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Toyota România a pus la dispoziție, cu promptitudine și bună credință, toate documentele solicitate de către organele de cercetare penală. Precizăm că în relația cu Administrația Fondului de Mediu, obligațiile de declarare și plată au fost îndeplinite cu sinceritate, nepunându-se problema veridicității și legalității operațiunilor de gestionare a uleiurilor uzate. Pe această cale, menționăm că vom continua să răspundem de fiecare dată cu promptitudine și transparență solicitărilor venite din partea organelor de control”, este declarația oficială a companiei Toyota România.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA