AcasăNews AlertUPDATE - VIDEO - UPDATE - PERCHEZITII MARAMUREŞ - 1,7 milioane de...

UPDATE – VIDEO – UPDATE – PERCHEZITII MARAMUREŞ – 1,7 milioane de lei ar fi prejudiciul cauzat statului român. Descinderi în Baia Mare şi Cavnic

DISTRIBUIȚI

2.actualmm.ro

11 perchezitii in Baia Mare care vizeaza o retea infractionala ce se ocupa cu evaziunea fiscala si inselaciune sunt în desfăşurare în Baia Mare şi Cavnic. Prejudiciul adus statului de suspecţii din acest dosar este de 17 miliarde de lei de lei (1,7 milioane lei).

Ofiţerii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Maramureş cu sprijinul luptătorilor din cadrul SPIR Maramureş au descins astăzi dimineaţă la 11 adrese din Baia Mare şi Cavnic. Vizate erau persoane care sunt suspectate că ar fi comis infracţiuni de evaziune fiscală şi înşelăciune.

2.actualmm.ro

Anchetorii susţin că prejudiciul cauza statului român se ridică la suma de 1,7 milioane de lei. In Baia Mare, o percheziţie a avut loc şi pe strada Mihai Eminescu, o alta la o adresă din zona Piaţa Revoluţiei.

ACTUALIZARE: Comunicatul oficial al Ministerului Public

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 24.11.2011, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii DANCI IOAN, MUREŞAN ADRIAN MIHAI, BUCATĂ DAN, ROMAN CECILIA VIRGINIA, HOBAN VASILE CLAUDIU, VAŞVARI DANIEL MARIUS, BÂNCIU DANIEL MARCEL şi GIANETA EZIO ANGELO (cetăţean italian) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune. La data de 25.11.2011, procurorii au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpaţilor (în lipsă pentru cetăţeanul italian).

Magistraţii Tribunalului Maramureş au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Danci Ioan, Mureşan Adrian Mihai şi Vaşvari Daniel Marius, pentru 29 de zile, iar faţă de inculpaţii Bucată Dan, Roman Cecilia Virginia, Hoban Vasile Claudiu, Bânciu Daniel Marcel au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile (judecarea cauzei privind cetăţeanul italian a fost stabilită pentru data de 02.12.2011). În cauză, Parchetul a declarat recurs. Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpaţii, în perioada 2009 – 2011, au desfăşurat activităţi economice producătoare de venituri (operaţiuni de vânzare-cumpărare marfă şi vânzare contra cost de documente utilizate în domeniul fiscal) prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ori folosindu-se de acestea.

2.actualmm.ro

Prin neînregistrarea, n

edeclararea şi neachitarea obligaţiilor fiscale, cât şi partenerilor de afaceri, prin refuzul instrumentelor de plată emise pentru achitarea mărfii, inculpaţii au cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 1.6

50.00

0 lei.”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA