AcasăNews AlertUPDATE - VIDEO - PERCHEZIŢII BAIA MARE - Doi tineri au sustras...

UPDATE – VIDEO – PERCHEZIŢII BAIA MARE – Doi tineri au sustras informatii de la o firmă şi le-au utilizat in folosul unei firme concurente

spot_img

DISTRIBUIȚI


Doi tineri sunt cercetaţi de către poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş pentru comiterea de infracţiuni informatice cu prejudiciu de 100.000 lei.

Azi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, în baza delegării procurorului DIICOT-Biroul Teritorial Maramureş, au efectuat două percheziţii domiciliare.

Au fost vizate două locaţii de pe raza municipiului Baia Mare, de unde au fost ridicate calculatoare şi alte articole electronice de stocare a informaţiilor. Bunurile ridicate, în urma percheziţiilor autorizate de către Tribunalul Maramureş, vor constitui mijloace de probă într-o cauză din sfera infracţionalităţii informatice. Astfel, două persoane sunt cercetate deoarece, în cursul anului 2011, au accesat, fără drept, sisteme informatice aparţinând unei societăţi comerciale, de unde au obţinut informaţii constând în oferte comerciale şi date tehnice. Informaţiile obţinute au fost utilizate în folosul unei firme concurente, cauzându-se astfel un prejudiciu estimat la 100.000 lei.

Poliţiştii vor continua cercetările, sub coordonarea procurorului DIICOT-B.T. Maramureş, faţă de doi tineri, de 28 şi respectiv 19 ani, ambii cu domiciliul în Baia Mare. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de acces, fără drept, al unui sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 al. 1 din Legea 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei).

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA