Acasă Actualitate 112 PENTRU UN CLIMAT SIGUR DE ORDINE PUBLICĂ - Jandarmii maramureşeni vor fi ...

PENTRU UN CLIMAT SIGUR DE ORDINE PUBLICĂ – Jandarmii maramureşeni vor fi  la datorie la manifestările sportive şi religioase din perioada următoare

DISTRIBUIȚI

În perioada 21-26 martie, jandarmii maramureşeni vor executa mai multe misiuni de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor din spaţiul public.

Miercuri, 21 martie, începând cu ora 18:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare se va desfăşura meciul de volei masculin dintre echipele Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Unirea Dej, meci din cadrul Campionatului Naţional.

Joi, 22 martie, începând cu ora 17:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” se va desfăşura meciul de handbal masculin dintre echipele CS Minaur Baia Mare şi CSU Suceava, din cadrul „Ligii Zimbrilor”.

Sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 15:30, Protopopiatul Ortodox Român Sighetu Marmaţiei organizează evenimentul “Calea pentru Viaţă” la Sighetu Marmaţiei.

Procesiunea religioasă va avea următorul traseu: Catedrala Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril – Liceul Pedagogic Regele Ferdinand – Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei – Biserica Ucraineană „Înălţarea Sfintei Cruci” – Biserica „Sfântul Ierarh Iosif Mântuitorul” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi revenirea la catedrală.

Duminică, 25 martie, între orele 17:30 şi 20:00, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului organizează o procesiune religioasă în Baia Mare pe traseul Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime” – Bd. Unirii – Bd. Bucureşti – Piaţa Revoluţiei. Scopul acestor manifestări îl constituie promovarea şi susţinerea dreptului la viaţă.

Luni, 26 martie, începând cu orele 12:00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, va avea loc acţiunea social-caritabilă „Învierea lui Hristos, bucurie pentru toţi”, organizată de către Asociaţia Femeilor Ortodoxe din Maramureş, „Mironosiţele Femei”.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, urmărindu-se cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa publicului în număr mare, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria face următoarele recomandări:

– să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.);
– să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;
– să respecte regulile stabilite de organizatori;
– să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;
– să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

De asemenea, echipajele de jandarmi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor pentru soluţionarea operativă a oricărui incident ce poate tulbura buna desfăşurare a manifestărilor.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Informaţii furnizate de IJJ Maramureş

citeşte şi BAIA MARE – Strategia municipalității vizează demolarea și amplasarea de noi chioșcuri moderne și funcționale

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...