AcasăNews AlertPENTRU SPORT - Se înființează CSM Minaur Baia Mare, în subordinea Consiliului...

PENTRU SPORT – Se înființează CSM Minaur Baia Mare, în subordinea Consiliului Local, care va prelua și o parte din bazele sportive

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare va avea un club sportiv de drept public. Acesta se va numi Club Sportiv Municipal Minaur Baia Mare și va fi o structură a autorității locale aflată în subordinea Consiliului Local.

Clubul Sportiv de drept public nu va avea nicio conotație privată, urmând să funcționeze după un buget aprobat de către Consiliul Local. Intenția înființării unui astfel de club sportiv a fost făcută publică astăzi, 23 noiembrie, de către primarul Cătălin Cherecheș urmând ca propunerea să fie supusă aprobării consilierilor băimăreni. Acest club de drept public va prelua și o parte a bazelor sportive. Este vorba despre Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, respectiv terenul de atletism.

Potrivit primarului Cătălin Cherecheș, cel care se va ocupa de organizarea activității în cadrul clubului sportiv de drept public va fi Vasile Viman, fost handbalist al echipei Minaur Baia Mare și actualmente președinte al Academiei Minaur.

Primar2„Începând din această săptămână vom consolida din punct de vedere organizatoric și vom avea o persoană care se va ocupa de punerea în mișcare al activității acestui club. Nu vă ascund că persoana care va începe demersurile de organizare va fi domnul Vasile Viman, cel care a fost handbalist al Minaurului și s-a ocupat o anumită perioadă de timp de echipa de handbal băieți și este acum președintele Academiei Minaur, o academie și o structură sportivă care generează performanță pentru copii și juniori și lucrul aceasta este foarte important pentru noi. Apreciez seriozitatea domniei sale și am toată încrederea că și Consilul Local îi va acorda girul pentru a putea să consolideze funcționarea Clubului Minaur”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Acest club de drept public va prelua atât palmaresul cât și jucătorii de la cele două echipe: HCM (fete) și Minaur (băieți). Acest demers va fi realizat până la sfârșitul campionatului astfel încât clubul să aibă două echipe complete. Tot în cadrul clubului de drept public vor fi semnate contractele cu antrenori și jucători care să asigure principalele obiective propuse în activitatea de performanță.

„Consider că acest club, HCM, este plafonat astăzi și nu poate niciodată să ajungă și nici măcar să viseze să câștige Liga Campionilor. În această formulă și manieră de organizare și în această lipsă de coerență și de profesionalism nu se poate obține performanță. Așadar, consider că doar într-o astfel de formulă, de club de drept public, sub un control strict al Consiliului Local și al Curții de Conturi și al comunității putem să dinamizăm și să resetăm activitatea handbalistică ca și emblemă a orașului nostru”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a arătat că este importantă înființarea unui astfel de club cu atât mai mult cu cât Handbal Club Municipal Baia Mare nu este un club foarte coerent în acțiune și manifestare.

„În primul rând, pe plan sportiv am o mare nemulțumire cu privire la modul în care și jucătoarele și jucătorii tratează jocurile și vedem determinarea sau dăruirea pe care o au. Din punct de vedere tehnic constatăm, și din ceea ce spun alți specialiști și din ceea ce spune publicul, că cel puțin la echipa de fete se poate mult mai bine. La echipa de băieți înțelegem că lucrurile nu sunt din punct de vedere tehnic complete și echipa nu e completă și atunci ar putea exista anumite scuze. Cel mai importat lucru este că din punct de vedere organizatoric și managerial acest club are o deficiență majoră. Consider că acest club nu este condus, nu funcționează așa cum ar trebui să funcționeze și o spunem în calitatea noastră de finanțatori ai acestor activități sportive. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la modul în care își desfășoară acivitatea clubul, la incoerența cu care se tratează viitorul”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Până la momentul preluării patrimoniului de la HCM Baia Mare la clubul sportiv cu drept public toate jucătoarele și toți jucătorii vor avea salariile plătite la zi. În momentul de față aceștia au recuperat anumite datorii, astăzi existând doar restanțe minore, sume care a urma să fie acoperite la următoarea rectificare bugetară.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA