AcasăAlteleEconomicPENTRU SIMPLIFICARE – ANAF propune ca anumite declarații fiscale sã fie depuse...

PENTRU SIMPLIFICARE – ANAF propune ca anumite declarații fiscale sã fie depuse obligatoriu, numai electronic

DISTRIBUIȚI

PENTRU SIMPLIFICARE   În vederea simplificãrii procesului de conformare voluntarã a contribuabililor în procesul de îndeplinire a obligațiilor fiscale, o atenție deosebitã a fost acordatã extinderii metodei de depunere a declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanțã.

Astfel, prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscalã nr.2520/2010 a fost introdusã obligația depunerii declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanțã, pentru contribuabilii mari ºi contribuabilii mijlocii, precum ºi posibilitatea utilizãrii acestei metode de cãtre celelalte categorii de contribuabili, ca metodã alternativã de depunere a declarațiilor.

Începând cu anul 2011, potrivit prevederilor Codului fiscal, formularul 112 „Declarație privind obligațiile de platã a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit ºi evidența nominalã a persoanelor asigurate”, se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanțã de cãtre toate persoanele fizice ºi juridice care au calitatea de angajator sau entitãți asimilate angajatorului, potrivit legii.

Prin dispozițiile art.103 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, s-a creat cadrul legal pentru introducerea obligației depunerii declarațiilor fiscale prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanțã, în cazul creanțelor fiscale administrate de organul fiscal central. Declarațiile fiscale care se transmit obligatoriu prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanțã se stabilesc prin ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscalã.

Având în vedere cele de mai sus, prin prezentul proiect de ordin, se propune introducerea obligației depunerii prin intermediul internetului, pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscalã, a principalelor declarații fiscale, de cãtre toate categoriile de contribuabili.

Fac excepție de la obligația transmiterii prin mijloace electronice, declarațiile de impunere depuse de cãtre persoanele fizice și utilizate în procesul de stabilire a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii.

Informații furnizate de ANAF

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA