Acasăsinucidere maramuresPENTRU SIGURANŢA COPIILOR: Politistii au predat lectii copiilor in mai multe scoli...

PENTRU SIGURANŢA COPIILOR: Politistii au predat lectii copiilor in mai multe scoli din judet

DISTRIBUIȚI

Siguranţa copiilor şi prevenirea delicvenţei juvenile sunt priorităţi pentru poliţiştii maramureşeni care, pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului, desfăşoară în această perioadă mai multe activităţi preventiv – educative în unităţile de învăţământ din judeţ.

Astăzi, poliţiştii de la Compartimentuld e Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu cei de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au desfăşurat o activitate interactivă cu elevii Şcolii Gimnaziale Nichita Stănescu.

Peste 60 de elevi din clasele I au aflat ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă acasă, la şcoală şi pe stradă, care este rolul poliţistului în comunitate şi cum pot fi prevenire accidentele de circulaţie.

„Lecţiile” poliţiştilor au avut un caracter interactiv, astfel încât copiii au povestit diverse experienţe prin care au trecut împreună cu familia, dovedind un interes real pentru aspectele discutate. Ei au demonstrat, prin răspunsurile date la întrebările poliţiştilor, că ştiu regulile de bază pe care trebuie să le respecte, mai ales în domeniul rutier.

Cei mici au fost învăţaţi cum să se comporte atunci când sunt singuri acasă, atunci când sunt abordaţi de persoane străine sau când sunt la plimbare cu rolele sau biciclete.

În jur de 120 de elevi de la Şcoala Gimnazială I.L. Caragiale  au fost informaţi de către poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate despre riscurile la care se expun atunci când ignoră măsurile de siguranţă personală, când se implică în altercaţii cu alţi tineri sau când adoptă orice comportament antisocial. Poliţiştii le-au prezentat elevilor şi consecinţele comiterii de infracţiuni şi riscurile unui comportament violent.

Poliţiştii s-au întâlnit şi cu preşcolarii Grădiniţei I.L. Caragiale din Baia Mare. Cu ei, poliţiştii au abordat o tematică diversă, referitoare la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt la locul de joacă, când sunt plecaţi la bunici sau cu părinţii în concedii etc.

La Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de proximitate si rutieri s-au întâlnit cu elevii Şcolii nr. 5 din municipiu. Ei au discutat cu elevii despre importanţa respectării regulilor în general, şi în special despre respectarea regulilor de circulaţie pentru ca elevii să nu devină victime ale accidentelor rutiere.

Şi la BaiaSprie, poliţiştii s-au întâlnit cu elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din localitate şi au discutat despre importanţa adoptării unui comportament preventiv pentru a evita implicarea în evenimente negative (evenimente rutiere, furturi, tâlhării, agresiuni etc.)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA