AcasăActualitateSocialPENTRU PERSOANE DEFAVORIZATE - Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde,...

PENTRU PERSOANE DEFAVORIZATE – Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde, rechizite și trusoul pentru nou-născuți

spot_img

DISTRIBUIȚI

PENTRU PERSOANE DEFAVORIZATE Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde pentru persoanele sărace și trusoul pentru nou-născuți, din programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, lansat în 2016 de Guvernul Cioloș, conform Libertatea.

PENTRU PERSOANE DEFAVORIZATE Potrivit Programului, distribuția alimentelor de bază, atât sub formă de pachete cu alimente, cât și ca mâncare preparată, se va face prin mese calde în cadrul cantinelor, la domiciliu, dacă sunt nedeplasabili, sau în centre speciale de distribuție, dacă sunt persoane fără adăpost.

„Prin Decizia de punere în aplicare a Comisiei Europene din 20 februarie 2017 au fost aprobate modificări ale Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, programul operațional de asistență alimentară și asistență materială de bază pentru sprijin din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane în România.

Referitor la ajutoarele alimentare, modificarea constă în distribuția alimentelor de bază, atât sub formă de pachete cu alimente, cât și ca mâncare preparată.

Astfel, destinatarii ajutoarelor alimentare vor putea servi mese calde în cadrul cantinelor, la domiciliu, dacă sunt nedeplasabili, sau în centre speciale de distribuție, dacă sunt persoane fără adăpost”, se arată în documentul postat pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

În ceea ce privește lipsurile materiale de bază, vor fi organizate operațiuni adaptate tipului de ajutor, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi rechizite începând cu anul școlar 2017-2018, cuplurile mamă — nou-născut în situație vulnerabilă vor beneficia de trusoul pentru nou-născuți la ieșirea din maternitate. Măsura va contribui la reducerea numărului de copii abandonați în maternitate.

continuarea AICI

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA