AcasămodelePENTRU NAVETIȘTI – Calea ferată de la intrare în Dej are, într-un...

PENTRU NAVETIȘTI – Calea ferată de la intrare în Dej are, într-un final, semafoare acustice și luminoase

DISTRIBUIȚI

PENTRU NAVETIȘTI  Dupa multi ani de asteptare si tot atat de multe promisiuni, autoritatile au reusit in sfarsit sa rezolve problema trecerii de nivel cu calea ferata de la intrarea in Dej.

La mijlocul lunii iulie au inceput lucrarile de instalare a semnalelor acustice si luminoase la trecerea de cale ferata de pe strada Valcele, iar in cursul zilei de ieri, acestea au fost puse in functiune.

Soferii care tranziteaza Dejul pe strada Valcele nu vor mai fi nevoiti sa opreasca la calea ferata pentru a se asigura la fiecare trecere, asa cum faceau pana acum, in ciuda faptului ca traficul feroviar in zona era destul de rar. Acest lucru „reusea” pana acum sa formeze pe drumul national coloane de masini chiar si kilometrice uneori, in special la final de saptamana, atunci cand traficul rutier era mai intens.

Semnalele acustice si luminoase au fost instalate la Dej dupa ce alesii au modificat o lege privind regimul drumurilor, care prevede sanctiuni dure pentru administratorii cailor ferate care nu instaleaza bariere sau semibariere cu semnalizare acustica si optica la trecerile la acelasi nivel cu calea ferata ale tuturor drumurilor internationale si ale drumurilor nationale care prezinta un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere.

 

Sursă info și foto: Dejeanul

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA