Acasă Administrație PENTRU MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ - Societatea Vital a...

PENTRU MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ – Societatea Vital a semnat un nou contract de în valoare de aproape 25 de milioane de lei

DISTRIBUIȚI

PENTRU MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ   Reprezentanţii societăţii comerciale Vital Baia Mare, principalul distribuitor de apă din judeţul Maramureş, entitate aflată în subordinea municipalităţii au semnat, miercuri, contractul de servicii privind proiectul ‘Asistenţa tehnică pentru pregătirea Aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiei de atribuire’ în valoare de 24.614.980 lei (fără TVA) atribuit prin licitaţie publică firmei Eptisa România SRL.

Investiţia face parte din ‘Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi uzată din judeţul Maramureş, în perioada 2014 – 2020’.

Contractul a fost adjudecat de asocierea SC Eptisa Romania SRL şi Eptisa Servicios de Ingineria SL prin licitaţie deschisă, online. Scopul proiectului îl reprezintă continuarea strategiei judeţene pentru dezvoltarea sectorului de apă şi apă uzată, în vederea îndeplinirii obligaţiilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

Contractul dintre cele două părţi prevede furnizarea de servicii specializate în proiectare, management de proiect şi supervizare a lucrărilor, pe toată durata de implementare a proiectului. Contractul de asistenţă este structurat în două etape majore: pregătirea proiectului şi implementarea acestuia.

Într-o conferinţă de presă în care a fost anunţată investiţia, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că investiţia e dublă ca valoare, raportat la alte asemenea investiţii din fonduri UE pentru modernizarea reţelei de apă.

Intrăm într-o finanţare aproape dublă faţă de ce a avut judeţul Maramureş în perioada 2007-2013. O finanţare de 180 milioane de euro, este cea mai importantă finanţare cu caracter european din judeţul Maramureş. Pentru a putea face acest proiect, primul pas, şi cel mai important, este contractul pentru consultanţă şi supervizare – consultanţă, însemnând inclusiv proiectarea reţelelor” , a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai menţionat că cea mai mare problemă întâmpinată la antecedenta investiţie a fost procesul de proiectare.

Cea mai mare problemă pe care a avut-o proiectul de dinainte a fost tocmai la proiectare(…) Cea mai mare vulnerabilitate a fost cea a proiectelor foarte prost făcute. Depuse fiind, foarte greu au putut fi modificate”, a menţionat Cătălin Cherecheş.

În context, directorul Vital Baia Mare, Alexandrina Bancoş, a menţionat că investiţia e una dintre cele mai importante la nivel de judeţ în modernizarea infrastructurii de apă.

Vorbim despre cel mai mare program finanţat din UE, în Maramureş, program care vizează dezvoltarea investiţiilor în infrastructura de apă şi apă uzată din judeţ. Contractul de asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiei de atribuire are ca obiective specifice atât asistenţa tehnică şi calitatea documentaţiilor, cât şi proiectarea, supervizarea, publicitatea şi informarea care se va derula pe toată durata de implementare a proiectului”, a spus Alexandrina Bancoş.

Compania de utilităţi publice Vital Baia Mare asigură servicii de alimentare cu apă la aproximativ 83% din consumatorii din judeţul Maramureş, iar în municipiul Baia Mare, la peste 93% din populaţie şi agenţii economici.

 

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...

SCANDAL MONSTRU ÎN BAIA MARE – 4 echipaje de Poliție și firma de pază au ajuns de urgență la un cazino din zona Canal...

Scandal în miez de noapte (ora 0:40) într-un cazino din municipiul Baia Mare. Conform informațiilor noastre un client a refuzat să părăsească incinta cazino-ului...

DR VIORICA CHERECHEȘ: Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toți! SĂNĂTATEA românilor TREBUIE să fie o preocupare majoră pentru guvernanți!

Noul an școlar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuși există, s-au îmbrățișat, cu mască...

VIOLENȚĂ ÎN FAMILIE: MARAMUREȘ – 4 bărbați și-au bătut și amenințat soțiile sau concubinele în acest weekend

În week-end-ul 26-27 septembrie a.c., poliţiştii de ordine publică au emis trei ordine de protecţie provizoriu pe numele a trei bărbaţi. Aceştia au vârste...

A CÂȘTIGAT DETAȘAT – Mesajul lui Cătălin Cherecheș după ce a fost reconfirmat de băimăreni în funcția de primar: “Am câștigat. Continuăm”

Cătălin Cherecheș a fost reales duminică, 27 septembrie, în funcția de primar al municipiului Baia Mare. Acesta a câștigat detașat alegerile, principalii săi contracandidați...