spot_img
AcasăAdministrațiePENTRU ÎNLĂTURAREA EFECTELOR CALAMITĂȚILOR - 200.000 de lei alocați de Consiliul Județean...

PENTRU ÎNLĂTURAREA EFECTELOR CALAMITĂȚILOR – 200.000 de lei alocați de Consiliul Județean la Moisei și Ruscova

spot_img

DISTRIBUIȚI

La ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, președintele Gabriel Zetea a propus plenului alocarea, din rezerva bugetară a județului, a sumei de 200.000 de lei către comunele Moisei și Ruscova (câte 100.000 pentru fiecare comunitate în parte), în vederea înlăturării efectelor calamităților. 

Pe cursul râului Ruscova au fost sesizate numeroase probleme în ultimii ani, iar ca urmare a  situaţiei înregistrate cu ocazia verificărilor efectuate la începutul lunii martie 2017, de către reprezentanții Prefecturii Maramureș, ai SGA Maramureş şi ISU Maramureş s-a hotărât demararea unor lucrări de recalibrare a albiei și decolmatări, amenajări ale malurilor care să fie executate în comun de SGA Maramureş şi primăriile Ruscova, respectiv Repedea, prin intermediul unor protocoale de colaborare. Primăria Ruscova a transmis o cerere de sprijin financiar Consiliului Județean Maramureș, care a fost discutată în ședința plenului de la finalul lunii iulie, fiind alocată suma de 100.000 de lei din rezerva bugetară a județului.

Tot o cerere de sprijin financiar a transmis și Primăria Moisei, care a specificat în adresă faptul că, din cauza adâncirii albiei și a fenomenelor hidrometrologice periculoase care s-au repetat foarte des în ultimii ani, precum și a înghețului și a dezghețului din iarna anului 2016 – 2017, fundația malurilor a fost spălată și au apărut multe crăpături care au condus la prăbușirea malurilor. O parte din aripa și zidul de sprijinire pe malul drept în aval de pod s-a prăbușit, fiind astfel obligatorie luarea de măsuri necesare pentru interzicerea circulației pe pod.
”Pentru a evita interzicerea circulației în această zonă pe o perioadă de timp îndelungată, fiind și cale de acces pentru aproximativ 50 de familii, precum și către Parcul Național Munții Rodnei, am întocmit un proiect tehnic realizat de specialiști și am început lucrările recomandate de către comisia ce s-a deplasat la fața locului. Valorea lucrărilor care se impun este de 250.000 de lei, sumă pe care vă rugăm să o asigurați din rezerva bugetară, întrucât în bugetul local nu este cuprinsă, noi stabilind bugetul comunei la începutul anului în curs. În numele celor 50 de familii din cătunul Izvorul Dragoș, vă mulțumim”, a specificat Toader Ștețcu, primarul comunei Moisei, în adresa înaintată executivului Consiliului Județean Maramureș.

În cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Județean, desfășurată la finalul lunii iulie 2017, aleșii județeni au aprobat alocarea, din fondul de rezervă bugetară, a sumei de 100.000 de lei, care reprezintă un sprijin financiar pentru înlăturarea efectelor calamităților din comuna Moisei.

Informații furnizate de către Consiliul Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA