spot_img
AcasăAdministrațiePENTRU A EVITA ÎNCHIDEREA DRUMULUI – Autoritățile județene au decis montarea în...

PENTRU A EVITA ÎNCHIDEREA DRUMULUI – Autoritățile județene au decis montarea în regim de urgență a parapeților în Pasul Gutâi

DISTRIBUIȚI

PENTRU A EVITA ÎNCHIDEREA DRUMULUI  La ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost aprobată reorganizarea acestuia, prin ordin al prefectului de Maramureș. Au fost discutate două solicitări pentru acordarea de locuințe modulare pentru persoane din localitățile Baia Mare și Suciu de Sus. Ambele cereri au fost respinse, deoarece solicitările reprezintă cazuri sociale.

În conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 809/2008, dar și a celorlalte acte normative cu privire la gestionarea situațiilor de urgență, se precizează că pot beneficia de acordarea, aprobarea și distribuirea de construcții ușoare din elemente   modulare  doar  persoanele sinistrate.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Vasile Moldovan, a declarat că au fost transmis mai multe adrese, inclusiv de către Serviciul Poliției Rutiere Maramureș cu privire la montarea parapeților de protecție pe DN 18, în Pasul Gutâi, instituțiilor abilitate (CNAIR, DRDP CLUJ, SC Aktor SA).

Siguranța traficului rutier reprezintă o prioritate pentru autoritățile județene. Am inițiat demersurile necesare, mai ales având în vedere că suntem în sezonul de iarnă, când temperaturile scăzute favorizează formarea poleiului pe partea carosabilă, contribuie la apariția fenomenului de îngheț-dezgheț și precipitații sub formă de ninsoare, care pot conduce la producerea de accidente rutiere sau perturbarea traficului rutier pe drumul național. Am considerat că este important pentru siguranța conducătorilor auto și a pasagerilor ca traficul rutier pe DN 18, în Pasul Gutâi, să se desfășoare în condiți de siguranță. În acest sens, l-am sesizat pe ministrul transporturilor Felix Stroe despre verificările efectuate în Pasul Gutâi, adresele transmise instituțiilor abilitate și societății comerciale, respectiv hotârîrea CJSU cu privire la necesitatea montării parapeților de protecție în Pasul Gutâi”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.  

După sesizarea transmisă la Ministerul Transporturilor, s-a primit un document prin care suntem înșțiințați despre solicitarea transmisă antreprenorului de a executa, în regim de urgență, lucrările de montare a parapeților de protecție în zonele cu serpentine și profil mixt pe DN 18, în Pasul Gutâi.

Informații furnizate de Instituția Prefectului Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA