spot_img
AcasăAlteleEconomicPENTRU DEZVOLTAREA PROPRIEI AFACERI - Din iulie, microîntreprinderile pot cere până la...

PENTRU DEZVOLTAREA PROPRIEI AFACERI – Din iulie, microîntreprinderile pot cere până la 200.000 de euro 

DISTRIBUIȚI

Din luna iulie, microîntreprinderile vor putea depune cereri pentru obţinerea unui ajutor financiar nerambursabil cuprins între 25.000 şi 200.000 de euro, a anunţat joi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Totuşi, pentru a putea primi de la stat banii cu ajutorul cărora să îşi dezvolte afacerile proprii, firmele care solicită sprijinul trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

MDRAP a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, deschiderea Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, primul apel de proiecte pentru microîntreprinderi ce vor primi finanţare.

Astfel, solicitanţii vor putea depune proiectele pentru obţinerea finanţării timp de jumătate de an, mai exact în perioada 27 iulie – 27 ianuarie 2017. Cererile de finanţare vor putea fi depuse, doar în intervalul amintit, prin intermediul aplicaţiei MySMIS, disponibile aici.

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de finanţare nerambursabilă, cuprinsă între 25.000 și 200.000 de euro, banii fiind destinaţi, practic, dezvoltării afacerilor proprii. Totuşi, finanțarea nerambursabilă solicitată se poate situa la cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului, ceea ce înseamnă că beneficiarul va trebui să suporte, la rândul său, un procent de 10%, dar şi valoarea cheltuielilor neeligibile, care vor fi suportate integral de către acesta.

Practic, procentul de 10% reprezintă valoarea contribuţiei proprii pe care trebuie să o suporte microîntreprinderea, adică societatea cu răspundere limitată sau societatea cooperativă care solicită finanţarea.

continuarea AICI

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA