AcasăEvenimentPEDEAPSĂ PENTRU RASISM – HC Zalău, amendă de 2.000 de lei și...

PEDEAPSĂ PENTRU RASISM – HC Zalău, amendă de 2.000 de lei și trei meciuri fără spectatori după incidentul Allison Pineau

DISTRIBUIȚI

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a analizat, luni, într-o şedinţă extraordinară sesizarea făcută de HCM Baia Mare cu privire la manifestările de natură rasistă a publicului prezent la partida HC Zalău – HCM Baia Mare (scor 26-36), desfăşurată săptămâna trecută în cadrul etapei a 20-a.

La sfârşitul şedinţei, HC Zalău a fost sancţionată cu o amendă de 2.000 de lei şi i s-a interzis să joace următoarele trei partide cu spectatori. Practic, echipa pregătită de Gheorghe Tadici nu va mai putea fi urmărită pe viu de suporteri în acest sezon al Ligii Naţionale, pe teren propriu. HC Zalău va juca fără spectatori partidele cu Alba Sebeş, Dunărea Brăila şi Corona Braşov

Cazul a fost judecat în primă fază săptămâna trecută, la nici 48 de ore distanţă de la terminarea partidei HC Zalău – HCM Baia Mare. Pentru că probele strânse la vremea respectivă nu au fost foarte concludente, Comisia Centrală de Disciplină a susţinut că se impune administrarea unor noi probe.

A solicitat inclusiv punctul de vedere al antrenorului Aurelian Roşca, ale jucătoarelor Allison Pineau şi Alexandra Do Nascimento, explicaţii suplimentare din partea observatorului, dar şi înregistrări video din partea Jandarmeriei. Niciuna din părţile solicitate nu au trimis însă nimic la Federaţia Română de Handbal. Practic, în afara sesizării făcute, HCM Baia Mare nu a trimis niciun alt punct de vedere în acest caz. De asemenea, Jandarmeria a trimis doar un proces verbal, dar nicio probă video.

Mai mult, toate declaraţiile strânse, ale arbitrilor, observatorului, cronometrorului, etc nu au confirmat manifestările rasiste. Din contră, toţi au susţinut că nu au auzit nimic! În atare condiţii, membrii CCD au judecat doar în baza înregistrării video şi audio a meciului prezentat în direct de DigiSport. Şi a decis o amendă de 2.000 de lei şi trei meciuri fără spectatori pentru HC Zalău. Pentru că a susţinut varianta unei „înscenări”, Gheorghe Tadici a anunţat deja că va face Apel.

Reacţia lui Gheorghe Tadici

„Spre deosebire de HCM Baia Mare, HC Zalău merge pe Regulamentele şi Statutul Federaţiei Române de Handbal, inclusiv Regulamentul Disciplinar. Astfel, vom face recurs la Comisia de Apel, achităm şi taxa de 1.000 de lei prevăzută de regulament. Iar după şedinţa de marţi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării vom vedea care sunt următoarele căi de atac la această înscenare. Ar însemna ca toate competiţiile sportive să se desfăşoare fără public sau să-i punem plasture la gură ca să stea ca la biserică„.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA