spot_img
AcasăActualitate112PEDEAPSĂ MAXIMĂ - Criminal român condamnat în Italia la închisoare pe viață...

PEDEAPSĂ MAXIMĂ – Criminal român condamnat în Italia la închisoare pe viață cu izolare diurnă

DISTRIBUIȚI

PEDEAPSĂ MAXIMĂ Două pedepse la închisoare pe viață cu izolare diurnă timp de doisprezece luni.

Este condamnarea pe care a pronunțat-o Curtea de Apel din Ferrara – Italia, după trei ore și jumătate de cameră de consiliu, în privința lui Constantin Fiti, român de 23 de ani, și Patrick Ruszo, slovac de 19 ani, inculpați pentru uciderea lui Pier Luigi Tartari, scrie Gazeta Românească.

Pensionarul de 73 de ani a fost ucis în septembrie 2015 după un jaf în locuință și apoi a fost abandonat într-o casă rurală de la marginea orașului Ferrara. A fost găsit 17 zile mai târziu.

«S-a terminat», șoptește Rita Tartari, «s-a făcut dreptate», spune printre lacrimi Marco, sora și fratele lui Pier Luigi.

Lacrimile surorii victimei: «Am suferit mult pe timpul acestor luni de proces, dar niciodată cât fratele nostru în acele momente. Astăzi s-a făcut puțină dreptate. Acum acei doi tineri reflectează asupra ceea ce au făcut».

Satisfacția Procuraturii în cuvintele procurorului Ciro Alberto Savino: «Un proces resimțit de întreg orașul». Primăriei din Ferrara i-a fost recunoscută o daună nepatrimonială care se va stabili într-un proces civil.

Era ora 18.40 când președintele Curții, judecătorul Alessandro Rizzieri, a citit dispozitivul sentinței în fața sălii aglomerate.

În timp ce inculpații erau însoțiți afară, unul dintre ei, Fiti, a început să urle și să încerce să scape din mâinile gardienilor: «Ați condamnat un nevinovat». Pentru a-l readuce la calm a fost necesară intervenția a patru agenți.

Ruszo a recunoscut crima și le-a arătat investigatorilor unde era corpul lui Tartari care a fost abandonat în seara de 9 septembrie 2015, la câteva ore după atacul și jaful în locuința din Aguscello, într-o casă dărăpănată din zona Fondo Reno, provincia Ferrara.

În schimb, Fiti nu și-a recunoscut niciodată participarea la jaf și omor, s-a declarat mereu străin faptelor, admițând numai că a doua zi a fost de față la cumpărăturile făcute cu cardurile bancare furate bătrânului de Ruszo și Ivan Pajdek, șeful, cel mai în vârstă, pentru care procesul cu procedură simplificată s-a încheiat vara trecută cu condamnarea sa la 30 de ani.

sursa INFO şi FOTO

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA