Acasăsinucidere maramuresPEDEAPSĂ CAPITALĂ – Tânăr de 20 de ani, condamnat la moarte după...

PEDEAPSĂ CAPITALĂ – Tânăr de 20 de ani, condamnat la moarte după ce a declarat că e ateu

DISTRIBUIȚI

PEDEAPSĂ CAPITALĂ  Arabia Saudită a condamnat un tânăr de 20 de ani la moarte pentru o serie de postări pe rețelele de socializare în care afirma că este ateu.

Ahmad Al-Shamri scria în 2014 pe Twitter că se leapădă de islam și renunță la profetul Mohamed. Postările sa a intrat în atenția poliției religioase și acestea i-au adus o condamnare la moarte. Potrivit Washington Post, organizația Human Rights Watch a afirmat că, cel mai probabil, acesta este istabil mental. În cadrul procesului, Ahmad Al-Shamri a pledat pentru nebunie, afirmând că are o problemă medicală și că era băut când a postat.

Totuși, autoritățile din Arabia Saudită au luat în calcul doar legea coranică atunci când i-au stabilit condamnarea, nu și problemele sale de sănătate. Reamintim, apostazia/ateismul se pedepsește cu moartea în 13 state musulmane din lume. Acestea sunt: Afganistan, Iran, Malaezia, Maldive, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Somalia, Sudan, Emiratele Arabe Unite și Yemen.

Un alt caz celebru este cel al bloggărului Raif Badawi, tot din Arabia Saudită. Acesta a fost arestat în 2012 și condamnat în Arabia Saudită la 10 ani de închisoare și o mie de lovituri de bici în public. Badawi a fost ulterior condamnat la plata unei amenzi de 270.000 de dolari pentru ”insultarea islamului”. Nu a ajutat cu nimic faptul că a fost nominalizat în 2015 la Premiul Nobel pentru Pace.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA