Acasă Administrație PE ULTIMA SUTĂ DE METRI - Finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului...

PE ULTIMA SUTĂ DE METRI – Finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului național în Pasul Gutâi, promisă pentru 30 noiembrie

DISTRIBUIȚI

PE ULTIMA SUTĂ DE METRI Prefectul Vasile Moldovan și subprefectul Alexandru Cosma s-au întâlnit joi, 31 august, cu factorii responsabili de finalizarea lucrărilor de modernizare pe drumul național care facilitează traversarea autovehiculelor în Maramureșul istoric (Direcția Silvică, Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, ISU Maramureş, societatea care execută lucrările de reabilitare).


Prefectul de Maramureș a spus: ”Am convocat această întâlnire pentru a cunoaște situația tăierilor de masă lemnoasă aprobată prin ordin al ministrului și stadiul lucrărilor executate.

Am remarcat în deplasările în teritoriu efectuarea lucrărilor de decapare pe tronsonul de urcare dinspre Baia Sprie, dar și copaci doborâți la coborârea spre localitatea Mara.

Pentru conducătorii de autovehicule, dar și pentru noi este important ca aceste lucrări să fie finalizate, iar traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, inclusiv în perioada de iarnă, când ne vom confrunta cu ninsori și alte fenomene meteorologice specifice anotimpului rece”.

Directorul Secției de Drumuri Naționale Baia Mare, Loghin Mateaș, a precizat că pe tronsonul din Baia Sprie, între km 15 și km 27 a fost tăiată întreaga masă lemnoasă aprobată.

Pe tronsonul spre Mara, de la km 27, nu s-a tăiat cantitatea de masă lemnoasă, care aparține și unor proprietari particulari.

Suprafața de teren necesară pentru extinderea drumului național a fost expropriată pentru obiectiv de utilitate publică și va intra în administrarea CNAIR.

Reprezentanții societății care execută lucrările de extindere și modernizare a drumului au afirmat că au fost făcute, cu sprijinul conducerii Instituției Prefectului-Județul Maramureș, demersurile necesare pentru a putea fi finalizate lucrările.

Au fost decontate ordinele de plată pentru lucrările executate. În prezent, avem 91% din lucrări încheiate, au mai rămas de turnat ultimul strat asfaltic, pe o lungime de 8 km de drum național, de montat parapetele prevăzute în proiect, respectiv de efectuarea marcajelor rutiere și semnalizarea drumului național în plan vertical.

Pe traseului drumului național în Munții Gutâi sunt prevăzute șapte parcări pentru vehicule, respectiv o zonă de odihnă.

Pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului național la termenul prevăzut de 30 noiembrie, prefectul Vasile Moldovan a dispus să acorde sprijinul pentru ca societatea să își poate desfășura activitățile necesare, incluse în proiect.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline
Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

(FOTO) ACȚIUNI LA “FOC AUTOMAT” – 5 misiuni de salvare încheiate cu succes ale salvamontiștilor maramureșeni, în doar 3 zile

Vremea bună din acest început de lună a făcut ca turiștii să se aventureze pe munte într-un număr mai mare. Așadar și numărul accidentelor...

LUCRĂRI/ AVARII LA REȚEA – Localitatea Chechiș și două străzi din Baia Mare rămân fără apă timp de câteva ore

Localnicii din Chechiș vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 7 august, timp de câteva ore. Sistarea furnizării de apă de către societatea...

ULTIMA ORĂ: ACCIDENT ÎN BAIA MARE – Biciclist lovit de mașină pe strada Bujorului

Un accident rutier a avut loc în această seară pe strada Bujorului din municipiul Baia Mare. Potrivit primelor informații, se pare că un biciclist...

ACTUALIZARE/ LA PISCINA DIN SĂCĂLĂȘENI – Tânăr salvat de la moarte în ultimul moment

Grav incident cu puţin timp în urmă la Săcălăşeni, la piscină. Un tânăr a coborât pe topogan, pe burtă, cu capul in jos, iar...

ORDINELE DE PROTECȚIE, LA ORDINEA ZILEI – 6 femei bătute de soți, frați sau fii în Maramureș, în ultimele 24 de ore

În utlimele 24 de ore, pe raza județului Maramureș, au fost semnalate cinci cazuri de violență domestică și două nerespectări ale ordinului de protecție...