AcasăNews AlertPE SURSE - PSD Maramureş întâmpină grave probleme înainte de campania electorală....

PE SURSE – PSD Maramureş întâmpină grave probleme înainte de campania electorală. Social democrații sunt datori vânduţi şi au conturile poprite!

DISTRIBUIȚI

PSD Maramureş ar putea să “rateze” campania electorală pentru alegerile locale din acest an. Asta în cazul în care nu fac rost de o sumă cu cinci zerouri pe care trebuie s-o achite urgent pentru datoriile acumulate la plata impozitului pe cele două clădiri din Baia Mare unde sunt sediul organizației județene a partidului şi cel al Organizaţiei Municipale Baia Mare, respectiv Bulevardul Bucureşti nr. 5 şi strada Ecaterina Teodoroiu nr. 4.

Surse din cadrul partidului au precizat pentru 2.actualmm.ro că restanţele acumulate de formaţiunea politică la plata impozitului pe cele două clădiri sunt vechi de câţiva ani şi asta după ce nu au fost achitate aproximativ trei ani la rând. Din anul 2010 sediile de partide au fost declarate clădiri de utilitate publică şi degrevate de plata impozitelor.

„Datoriile s-au acumulat timp de trei ani şi sunt dinainte de anul 2010. Suma este de peste 200.000 de lei, din care impozitul este de vreo 60.0000 de lei iar restul penalităţi şi accesorii”, au declarat sursele.

Aceleaşi surse au mai precizat că în anul 2015 PSD Maramureş a avut conturile poprite dar, pentru că a achitat o mică parte din sumă şi preşedintele Gabriel Zetea şi-a luat personal un angajament de plată pentru reeşalonarea acestora, conturile au fost deblocate.

„Timp de câteva luni partidul a avut conturile deblocate dar Zetea nu a mai respectat angajamentul de plată astfel că a fost instituită din nou poprirea, în luna octombrie”, au mai arătat sursele.

Potrivit legilor în vigoare, până la data de 31 martie, PSD Maramureş poate să-şi achite datoriile către bugetul de stat cu o reducere substanţială deoarece în plenul Consiliului local Baia Mare a fost votată în luna februarie o prelungire a amnistiei fiscale.

În anul 2015 consilierii au aprobat ca persoanele care își plătesc taxele și impozitele locale să beneficieze de o scutire a majorărilor de întârziere. Cu toate că au beneficiat şi de această Hotărâre de Consiliu Local, social democraţii nu par să se grăbească să-şi achite arieratele. În cazul în care nu vor face acest lucru până la data de 31 martie, adică fix peste două zile, nu vor putea să intre în campania electorală pentru că vor avea în continuare conturile blocate de Finanţe şi din acest an fiecare cheltuială electorală trebuie trecută prin conturi, “la vedere”.

„Dacă fac rost de bani în cele două zile atunci au de plătit numai 100.000 de lei dar este greu de crezut că vor face rost de ei. Dacă nu, atunci suma este dublă şi este şi mai greu de crezut că vor face rost de ea”, au concluzionat sursele.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA