AcasăEvenimentSportPE MÂNA STRĂINILOR - Xavi Pascual este noul antrenor al naționalei masculine...

PE MÂNA STRĂINILOR – Xavi Pascual este noul antrenor al naționalei masculine de handbal

DISTRIBUIȚI

Naţionala masculină de handbal are un nou antrenor principal! Xavi Pascual a semnat un contract pe 4 ani, iar principalul său obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Xavi Pascual este, oficial, noul selecționer al naționalei masculine de handbal. Ibericul își dorește să readucă în prim plan handbalul masculin românesc.

„Vreau să fiu mândru de această echipă națională, vreau să lucrez mult cu acești jucători, vreau să ascult opiniile lor. În trecut, handbalul românesc era incredibil, trebuie să aflăm la ce nivel ne aflăm acum. Obiectivul nostru este să revenim în topul handbalului european”, a declarat Xavi Pascual.

Deși a semnat cu naționala României, Xavi Pascual va continua să antreneze și pe Barcelona, echipă cu care a câștigat de doua ori trofeul Champions League, în 2011 și 2015.

„Nu este ceva senzațional, este un act de normalitate, este ceea ce merita handbalul românesc în momentul de față și suntem foarte bucuroși că suntem în stare să facem acest lucru”, a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.

Campionatul Mondial din Danemarca și Germania, din 2019, și Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, sunt cele doua competiții la care Pascual și-a propus să ducă reprezentativa Romaniei.

”Pentru mine este un vis să ajungem la Jocurile Olimpice, dar trebuie să recunoaștem nivelul la care suntem acum. Pentru a ajunge la JO, cel mai important este să ne calificăm la urmatoarea ediție a Campionatului Mondial, acesta este obiectivul nostru acum”, a mai spus Pascual.

Ultima prezența a naționalei masculine la Campionatul Mondial a avut loc în 2011, în Suedia, în vreme ce ultima participare la Jocurile Olimpice s-a petrecut la Barcelona, în 1992.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA