spot_img
AcasăActualitateSocialPE LOCUL 3 ÎN ȚARĂ - 41 de accidente de muncă în...

PE LOCUL 3 ÎN ȚARĂ – 41 de accidente de muncă în Maramureș, de la începutul anului

DISTRIBUIȚI

Numărul persoanelor care au suferit accidente de muncă a fost, în primul trimestru al acestui an, de 752, cu 43,4% mai puţine comparativ cu perioada similară din 2020, zece dintre acestea pierzându-şi viaţa, conform statisticilor Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

În ceea ce priveşte accidentele de muncă mortale, acestea s-au produs în următoarele sectoare: fabricarea substanţelor şi a produselor chimice – cu doi accidentaţi mortal (reprezentând 20% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională) şi prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite – cu doi accidentaţi mortal (20% din total), activităţi de peisagistică şi servicii pentru clădiri, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transporturi, industria alimentară, construcţii de clădiri, activităţi referitoare la sănătatea umană, comerţ cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, cu câte un accidentat mortal.

Cel mai mare număr de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în primul trimestru din 2021 în Bucureşti – 122 persoane (reprezentând 16,2% din totalul accidentaţilor pe ţară) şi în judeţele Braşov – 61 persoane (8,1% din total), Maramureş – 41 persoane (5,5% din total), Constanţa – 36 persoane (4,8% din total), Arad – 32 accidentaţi (4,3% din total), Sibiu – 26 persoane (3,5% din total) şi Argeş – 23 persoane (3,1% din total).

Accidentele mortale de muncă au avut loc în judeţele Bacău (2 accidentaţi mortal), Covasna, Teleorman, Botoşani, Brăila, Bistriţa Năsăud, Vâlcea, Alba şi Constanţa (câte unul).

Sursă: Știripesurse

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Accidente de munca se intimpla cu duiumul, doar eu la cate firme am lucrat cati au ramas cu probleme pe viata … nu inteleg de ce oamenii nu-i dau in judecata sa le ceara despagubiri de sute de mii de euro …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA