Acasă oameni noi PE LOCUL 3 ÎN EUROPA - Copiii români, terorizați la școală de...

PE LOCUL 3 ÎN EUROPA – Copiii români, terorizați la școală de colegi. Violența în școli capătă amploare în România

DISTRIBUIȚI

PE LOCUL 3 ÎN EUROPA  Unu din cinci copii este umilit la școală de către colegi, iar unu din șase elevi este bătut tot de colegi, în mod repetat, în vreme ce trei din zece copii sunt amenințați cu bătaia. Violența în școli, fizică sau verbală, capătă amploare în România. Un studiu național arată că județele Brașov și Timiș sunt fruntașe într-un top al violențelor în școli, pe primul loc fiind Capitala.

Un alt studiu, făcut de Organizația Mondială a Sănătății, arată că România ocupă locul al treilea într-un clasament european în ceea ce privește fenomenul violenței în școli.

Opriți bullyingul sau desființați recreațiile” este mesajul campaniei inițiate de organizația Salvați Copiii. Bullyingul se manifestă atunci când copiii sunt umiliți sau agresați fizic ori verbal de către colegii lor, lucruri care se întâmplă în special în pauzele dintre ore.

Violența în școlile din România capătă amploare de la semestru la semestru. Copiii agresați suferă adevărate traume, iar mulți dintre ei au nevoie de vizite la psiholog sau psihiatru. Sunt situații, cel puțin în Timiș, când elevii refuză să mai meargă la școală de teama colegilor care își bat joc de ei, îi amenință, le fură ochelarii, banii de buzunar sau mâncarea. Unii dintre ei ajung să spună că își doresc să moară… Sunt copii de 10-11 ani care abia încep viața socială.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA