spot_img
AcasăActualitatePE FONDUL TENSIUNILOR POLITICE - Curs BNR: Euro, foarte aproape de maximul...

PE FONDUL TENSIUNILOR POLITICE – Curs BNR: Euro, foarte aproape de maximul istoric

DISTRIBUIȚI

Banca Naţională a României (BNR) a afişat marţi o cotaţie de 4,6571 lei/euro, foarte aproape de maximul istoric – 4,6597 lei/euro – consemnat la 29 decembrie, după ce în primele zile din acest an cursul a evoluat sub nivelul de 4,65 lei/euro.

 

Majorarea dobânzii-cheie la 2% pe an şi a dobânzilor pentru facilitatea de depozit (la 1%) şi de credit (la 3%), decisă în şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR de luni, a adus o apreciere a leului, cotaţia ajungând la 4,6348 lei/euro luni, după ce fusese 4,6365 lei/euro vineri. Însă factorul care a întors trendul vine din tensiunile politice ale acestor zile.

Parlamentarii PNL au înaintat, marţi, o scrisoare preşedintelui CCR, Valer Dorneanu, solicitându-i să ceară punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia, înainte de a se pronunţa asupra sesizărilor primite cu privire la modificările aduse legilor justiţiei. Iar în cadrul PSD au loc o serie de discuţii care ar putea viza chiar „o restructurare” a partidului.

Cursul debutase sub cotaţia de 4,65 lei/euro în şedinţa de marţi, dar a depăşit-o înainte de ora 10.00, apoi a urcat până la un maxim al zilei de 4,6590, după care a scăzut uşor, iar la ora scrierii acestei ştiri oscilează în jurul valorii de 4,6570 lei/euro.

Sursă info Mediafax.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA