AcasăLifestyleMondenPE CER - Fenomene astronomice spectaculoase

PE CER – Fenomene astronomice spectaculoase

DISTRIBUIȚI

PE CER Luna octombrie este plină de fenomene astronomice.

PE CER Pământul trece prin reziduurile din coada cometei Halley care va aduce ploaia de meteoriţi Orionide, până pe data de 7 noiembrie.

Ploaia va avea maximul pe data de 21 octombrie, moment în care vor putea fi observaţi peste 20 de meteoriţi pe oră care vor arde în atmosfera Pământului.

Însă din cauza luminii Lunii ploaia va putea fi observată şi mai înainte, până pe 15 octombrie, înainte de zorii zilei, scrie descoperă.ro.

Dacă ploaia de meteoriţi nu este un eveniment interesant pentru unele persoane, în octombrie, locuitorii emisferei de sud vor avea posibilitatea de a observa o nebuloasă (locul în care iau naştere stelele).

Pe parcursul lunii octombrie, nebuloasa Tarantula va fi vizibilă în apropierea micilor nori Magelanici (cea mai mare şi mai luninoasă galaxie vizibilă din emisfera sudică).

Citeşte şi PARADIS FISCAL – Zece țări unde nu se plătește impozit

De asemenea, tot în această lună, pe întreaga planetă vor putea fi observate planetele Venus, Saturn şi Marte. În partea vestică, planetele vor fi mult mai luminoase, mai ales după apusul soarelui.

sursa info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA