Acasă Actualitate 112 DESTRUCTURARE DIICOT - Patru bărbaţi suspectaţi de comiterea de infracţiuni informatice în...

DESTRUCTURARE DIICOT – Patru bărbaţi suspectaţi de comiterea de infracţiuni informatice în străinătate, inclusiv falsificarea de carduri bancare, arestaţi

DISTRIBUIȚI

DESTRUCTURARE DIICOT Procurorii DIICOT au destructurat două grupări specializate în comiterea de infracţiuni informatice în străinătate, inclusiv falsificarea de carduri bancare, şi au dispus reţinerea a patru suspecţi, care au fost ulterior arestaţi.

Procurorii DIICOT din Bacău au desfăşurat o acţiune care a vizat destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice în scopul obţinerii de date informatice.

”Ambele grupuri infracţionale au desfăşurat activităţi de planificare, organizare şi procurare a echipamentului specific pe teritoriul României, săvârşind infracţiunile care au determinat constituirea lor fie în state din Vestul Europei, fie în ţări situate în zona de Sud – Est a Asiei (Malaiezia şi Filipine)”, anunţă DIICOT.

De asemenea, ambele grupuri au avut ca punct comun susţinerea logistică oferită de un laborator clandestin localizat pe raza comunei Măgura, judeţul Bacău, în cadrul căruia au fost produse mai multe tipuri de montaje electronice adaptate în scopul citirii, stocării şi transmiterii datelor de carduri bancare.

Doi dintre suspecţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce se pregăteau să părăsească teritoriul ţării, cu destinaţia Irlanda, având asupra lor echipamente de skimming, relatează News.

În cadrul acţiunii au fost făcute 11 percheziţii domiciliare pe razele judeţelor Bacău şi Suceava, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate echipamente, montaje, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea realizării activităţilor de skimming.

De asemenea, a fost identificat laboratorul situat în comuna Măgura, judeţul Bacău, unde a fost descoperită o cantitate impresionantă de echipamente, schiţe tehnice, dispozitive, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate în vederea producerii de montaje destinate copierii, stocării şi transmiteriii datelor de carduri bancare.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a patru suspecţi, arestaţi pentru 30 de zile de către magistraţii Tribunalului Băcau, şi cercetarea a altor trei persoane sub control judiciar.

sursa info News

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA